PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Panasonic Lumix DMC-FZ7

12-szeres optikai zoom és MEGA O.I.S.-technológia karöltve a DMC-FZ7 új digitális fényképezőgép kompakt házában

Új LUMIX modellt mutat be a Panasonic. A 6 megapixeles DMC-FZ7-es fényképezőgépben a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor és 12-szeres optikai zoom átfogású LEICA DC objektív kapott helyet (a 35 mm-es filmet használó fényképezőgépeknél ez 36-ról 432 mm-re történő nagyításnak felel meg). A professzionális felhasználás felé mutató, manuális fókusz- és zoomgyűrűvel ellátott rendkívül népszerű FZ30-hoz képest az FZ7-es kisebb és könnyebb, mégis ugyanolyan erőteljes nagyítási képességgel és manuális vezérlési lehetőséggel rendelkezik.

Panasonic Lumix DMC-FZ7Bár alapvetően a DMC-FZ5-ös utódja, azt nemcsak az effektív képpontok számában múlja felül, hanem egyéb műszaki jellemzők területén is, például egy praktikus joystick vezérlő beépítésével, mely a kézi élességállítás mellett a gyors manuális expozícióvezérlést is segíti. Az FZ5-ös 1,8”-os LCD-jét az FZ7-esben már 2,5” képátlójú kijelző váltja fel, mellyel a CCD vegyes olvasási módszerének köszönhetően még gyenge megvilágítás mellett is nagyobb fényerő érhető el. Ezenkívül a nagyméretű, 710 mAh-s akkumulátor egyetlen feltöltéssel akár 320 fotó elkészítéséhez elegendő energiát szolgáltat. Végül, de nem utolsó sorban, az FZ7-es egyik új beépített motívumprogramja, a nagy érzékenységű üzemmód* akár 1600-as ISO-szinten is lehetővé teszi a fényképezést, tökéletesen egészítve ki a MEGA O.I.S. elmosódás-csökkentő funkcióját.
Általánosságban véve a nagy zoomaránnyal készített fotóknál, valamint beltéri vagy éjszakai felvételeknél, amikor a zársebesség alacsonyabb, a kéz legapróbb rezdülése is kritikus lehet a végeredményül kapott kép élességét tekintve. A LUMIX fényképezőgépek fejlett MEGA O.I.S. rendszere azonban kiküszöböli ezt a problémát, és még ilyen helyzetekben is gyönyörűen éles felvételek készítését teszi lehetővé, ugyanakkor könnyed, egyszerű fotózást biztosít. 
Ráadásul az újonnan beépített nagy érzékenységű üzemmódnak köszönhetően az FZ7-tel akár 1600-as ISO-szinten is fényképezhetünk, nagyobb zársebességgel küszöbölve ki a mozgó tárgyak által okozott elmosódást, például a szobában kisbabákról vagy háziállatokról készített képek esetén.
Így tehát a homályos képeket eredményező két legfőbb problémát, a kéz remegését és a tárgyak mozgásából adódó elmosódást hatékonyan kezeli a MEGA O.I.S.-technológia, illetve a nagy érzékenységű üzemmód*, hogy bármilyen helyzetben tiszta és éles képeket készíthessen.
A fényképezőgép “agyát” továbbra is a professzionális Venus Engine II képfeldolgozó LSI jelenti, amely gondoskodik a kiváló képminőségről és a gyors reakcióidőről. Korrigálja, mérsékli a kromatikus aberrációt, mely főként telefotózáskor jelentkezik a különböző felületek, képélek találkozásánál, valamint minimalizálja a vignettálás jelenségét, hogy minden egyes részletében szép képben gyönyörködhessen. Iparágelső 0,008 mp-es zárkioldási késésével és mintegy 0,5 mp-es** zárintervallumával precíz, gyors fotózást tesz lehetővé. Sorozatfelvételi üzemmódban másodpercenként három teljes felbontású*** kép készíthető, a korlátlan**** sorozatfelvétel funkció használatával pedig mindaddig fotózhatunk gyors egymásutánban, amíg a memóriakártya meg nem telik.
A DMC-FZ7 igazán exkluzív modell. O.I.S.-sel támogatott magas színvonalú optikai teljesítménye mellett a joystick vezérlő kényelmes manuális szabályzást kínál – kezdő és professzionális felhasználók számára egyaránt élvezetessé téve a fotózás élményét.

* Nagy érzékenységű üzemmódban a felbontás jelentős mértékben csökken.
** Az AF idejét nem számítva.
*** Standard üzemmódban legfeljebb 13 / Finom üzemmódban legfeljebb 7 kép.
**** A folyamatos felvételkészítés sebessége a memóriakártya függvényében változó lehet. Az így készíthető képek száma függ a memóriakártya méretétől, az akkumulátor élettartamától, a képmérettől és a tömörítési aránytól.

Panasonic Lumix DMC-FZ71. 12-szeres optikai zoommal ellátott LEICA DC objektív kompakt házban
A LUMIX DMC-FZ7 digitális fényképezőgép 6 megapixeles CCD-vel, 12-szeres optikai zoommal ellátott LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel (mely a 35 mm-es filmet alkalmazó fényképezőgépen a 36-ról 432 mm-re történő nagyításnak felel meg) és F2.8 - F3.3-as fényerővel rendelkezik. A többszörös tükröződésmentes bevonat és a három aszférikus lencse alkalmazásának köszönhetően az objektív kiváló optikai teljesítményt nyújt, ráadásul ez utóbbi lehetővé teszi azt is, hogy a gép háza a benne rejlő tudáshoz képest rendkívül kompakt maradjon. A készülék nagyítási képessége az Extra Zoom funkciónak köszönhetően 3 megapixeles felvétel esetén 16,5-szeresre növelhető azáltal, hogy a gép tudatosan a CCD középső részét használja. A négyszeres digitális zoommal kombinálva a nagyítási tartomány akár 66-szorosra növelhető.

2. A digitális fényképezőgépek alapjellemzőjeként számon tartott MEGA O.I.S., és a téma mozgásából eredő bemozdulást kompenzáló nagy érzékenységű üzemmód
A MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor a Panasonicnál elengedhetetlen része minden digitális fényképezőgépnek. A LUMIX modellekben megtalálható kézremegés-korrigáló rendszer a világ minden táján elismert a felhasználók körében, és egyre inkább a digitális fotográfia szabványává kezd válni. Lényege, hogy minden apró kézrezdülést másodpercenként 4000-szeres mintavételezéssel pontosan felmér, és a tiszta, éles képalkotás érdekében korrigál. Kétféle üzemmódban is használható (Mode 1 és Mode 2), melyek közül az első folyamatosan vizsgálja, követi és kompenzálja a mozgásokat, míg a másodiknál az O.I.S.-lencseblokk csupán a kioldó gomb megnyomásakor lendül mozgásba és egyenlíti ki a remegést. Ebben az üzemmódban a maximális hatékonyság elérése érdekében az objektív részét képező O.I.S. lencseblokk az exponálás pillanatáig középen marad, hogy aztán a lehető legrövidebb úton, a leggyorsabban vegye fel az élesség zálogát jelentő, az optikai tengely töretlenségét biztosító pozíciót. A hagyományos, képstabilizátor nélküli modellekhez viszonyítva a MEGA O.I.S. még alacsonyabb zársebesség alkalmazása esetén is elmosódásmentes képet biztosít. Így például akkor is tiszta és gyönyörű képet kap, ha lassabb zársebességet igénylő beltéri portrét vagy éjszakai felvételt készít, illetve makró üzemmódban kíván lefotózni, például egy virágot. 
Ráadásul az újonnan beépített nagy érzékenységű üzemmódnak* köszönhetően az FZ7-tel akár 1600-as ISO-szinten is fényképezhetünk, nagyobb zársebességgel küszöbölve ki a téma mozgása által okozott elmosódást, különösen például a beltérben kisbabákról vagy háziállatokról készített képek esetén. Ezt az üzemmódot a CCD vegyes olvasási módszere teszi lehetővé, és az így nyert képminőség körülbelül a 10 x 15 cm-es fotónyomatok készítéséhez megfelelő.
A homályos képeket eredményező két legfőbb okot tehát – a kéz remegését és tárgy mozgását – hatékonyan kezeli a MEGA O.I.S.-technológia és a nagy érzékenységű üzemmód*, hogy bármilyen helyzetben tiszta és éles képeket készíthessünk.
* Nagy érzékenységű üzemmódban a felbontás jelentős mértékben csökken.

Panasonic Lumix DMC-FZ73.Gyors, csúcsminőségű képfeldolgozás: Venus Engine ll
A magas képminőségért és gyors működésért felelős központi egység, a digitális fényképezőgép agya, ismét a világszínvonalú képfeldolgozó LSI Venus Engine II. A Panasonic a korábbi Venus Engine-hez viszonyítva előrelépést ért el a felbontás és a válaszidő terén egyaránt. A korábbi Venus Engine-ben a fényesség jelet minden RGB pixelből nyerték az átlós felbontás 50%-kal történő növelése érdekében. A Venus Engine II ezen felül olyan képalkotási folyamattal rendelkezik, amely a képben vízszintes vagy függőleges vonalakat észlelve csak a G pixelekből vonja ki a fényesség jelet. Ezáltal a régebbi Venus Engine-hez viszonyítva több mint 10%-kal javul a vízszintes és a függőleges felbontás, miközben továbbra is megmarad az átlós felbontás 50%-os javulása.
Az egyszerre több feladat végrehajtására képes képfeldolgozó LSI az iparágban kimagasló, 0,008 másodperces zárkioldási késéssel* és kb. 0,5 másodperces zárintervallummal rendelkezik, a gyors fotózás érdekében. Sőt, a sorozatfelvételi** funkció másodpercenként 3 teljes felbontású kép készítését teszi lehetővé. A korlátlan*** sorozatfelvétel funkció használatával folyamatosan készíthet sorozatfelvételeket, amíg a memóriakártya vagy a beépített memória meg nem telik.

* Az automatikus élességállításhoz szükséges idő nélkül.
** Max. 13 kép standard üzemmódban / 7 kép finom üzemmódban. 
*** Az elkészíthető képek száma függ a memóriakártya kapacitásától, az akkumulátor töltöttségi szintjétől, a képek méretétől és a tömörítés mértékétől.


4. Joystickkal végezhető intuitív vezérlési lehetőség
Az FZ7-es a kreatív fotózást támogató manuális fókusz- és expozícióbeállítási lehetőséget is nyújt. Mindkettő egy független, minden irányba mozgatható joystickkal szabályozható. Kézi élességállítás esetén a fókusztávolság, és a blende által meghatározott mélységélesség is megjelenik a kijelzőn grafikus formában. Emellett az alkalmazott zoomarányról is információt nyerhetünk, a manuális fókusz segédfunkció pedig - a pontosabb élességállítást segítendő - a kép középső részét kinagyítva mutatja.
A beépített joystick a könnyebb működtetést és a készülék által kínált funkciók könnyebb kihasználhatóságát szolgálja. Segítségével gyorsmenü formájában pillanatok alatt elérhetők a leggyakrabban használt funkciók, mint például a fehéregyensúly-szabályzás, az ISO-beállítás, a képméret és a tömörítési mód kiválasztása, s mindehhez – akár képkeresés közben is – csak lenyomva kell tartani a joystickot.
Kézi exponálás esetén a záridő akár 60 másodpercre is növelhető, egyébként a különféle fényképezési viszonyokhoz igazodva 1/2000 és 60 mp között állítható. 

Panasonic Lumix DMC-FZ75. Nagy fényerejű, 2,5”-os, nagy nézhetőségi szögű LCD 
Az előd FZ5-öshöz képest az FZ7-es kijelzője nagyobb (2,5”) és jobban látható.
A CCD vegyes olvasási módszerének köszönhetően nagymértékben nőtt az érzékenység, ezáltal világosabbak a képernyőn megjelenített élő képek, és még gyenge megvilágítás mellett is kényelmesebben fényképezhetünk.
A nagy nézhetőségi szögű „High Angle” LCD funkció révén alsó szögből nézve is rendkívül jól látható a kép, ami különösen olyankor hasznos, ha például a tömegben a gépet felemelve szeretnénk felvételt készíteni. Ez az opció egy külön gomb* segítségével azonnal beállítható. Napos, kültéri fotózáshoz a Power LCD funkció biztosít 40%-kal nagyobb fényerőt a jól látható képkomponáláshoz és -kereséshez. 
Az új, nagyméretű LCD-n a képek miniatűr indexképek formájában is megjeleníthetők – a normál, 1-kockás nézet mellett 9 vagy 25 kockát mutató osztott képernyőn. 
Lejátszás üzemmódban az újonnan beépített „Naptármutató” (Calendar Display) üzemmód használatával a felvételkészítés dátuma szerint is kiválaszthatja a megtekinteni kívánt képeket.
Ráadásul, az elektronikus képkereső függőlegesen az objektívvel egy vonalban került elhelyezésre, így kényelmesebb tárgykövetést tesz lehetővé.

* Ez a gomb egyben a kijelző beállítására is szolgál.

6. Iparágvezető gyors AF és szélesképernyős VGA mozgóképfelvétel
Az autofókusz mód a fényképezési szituáció és a tárgy pozíciója függvényében az alábbiak közül választható: 9-mezős, 3-mezős gyors, 1-mezős gyors, 1-mezős normál és szpot. Ezek közül különösen figyelemre méltó az 1-mezős gyors AF, mely a gyors zárkioldási képességgel együtt egyedülállóan gyors fényképezést tesz lehetővé.
Bár a nagysebességű AF esetén a képkimerevedés mértéke minimális, a gyorsan mozgó tárgyak fotózásához választható az 1-mezős normál autofókusz is, amelynél egyáltalán nem jelentkezik ez a hatás.
A CCD vegyes olvasási módszere a normál VGA-méretű (640 x 480-as) klipek mellett gyönyörű, 16:9 képarányú, teljes méretű VGA-filmek
(848 x 480) 30 kép/mp sebességű felvételét is lehetővé teszi, kimondottan a szélesképernyős tévékészülékeken történő lejátszáshoz, míg az FZ5-ös előd QVGA-formátumban készített mozgó felvételeket. A vegyes olvasási módszer sokkal erősebb fényjelekkel dolgozik, ezért a képminőség nemcsak méretében, hanem fényerő tekintetében is javul.

Panasonic Lumix DMC-FZ77. Gazdag funkciókínálat a változatos felhasználói igények kielégítésére
Az FZ7-ben megnövelt teljesítményű Li-ion akkumulátor kapott helyet, amely hosszabb üzemidőt biztosít, 320 kép elkészítését lehetővé téve (CIPA). A számtalan fotózási szituációhoz összesen 16 motívumprogram* ad segítséget. Egyedülálló például a “Baba” mód, mellyel könnyedén kísérhetjük figyelemmel gyermekünk fejlődését: a születési dátum megadása után az aktuális életkor automatikusan megjelenik az így készített képeken. Mivel ez az üzemmód már a korábbi LUMIX modelleknél bevezetésre került, és kedvező fogadtatásban részesült, az FZ7-nél duplán jelenik meg, azaz két születési dátum megadásával két gyermek fejlődésének nyomon követését teszi lehetővé. “Csillagos égbolt” üzemmódban az extrahosszú, 60 mp-es záridő használatával készíthetünk gyönyörű felvételeket az éjszakai égboltról, míg a Tele-Makró funkció a maximális teleállásban közelképek készítéséhez nyújt segítséget akár 100 cm közelségből, lágy fókuszú háttérrel emelve ki a tárgyat.

* A makró üzemmódot nem számítva.

8. Bővített kelléktár – még több lehetőség
Néhány külön kapható kiegészítő használatával még több kreativitást vihet a fotózásba. Az 1,7-szeres telekonverziós, valamint a 0,7-szeres nagylátószögű előtét (35 mm-es megfelelőjük 734, illetve 25,2 mm) egy adaptergyűrű segítségével egyaránt felerősíthető a kamerára. Ezenkívül igény szerint választhat makró előtétet, ND-szűrőt vagy MC-protektort.
-DMW-LT55 Tele előtét*
-DMW-LW55 Nagylátószögű előtét*
-DMW-LC55 Makró előtét*
-DMW-LND55 ND-szűrő*
-DMW-LND52 ND-szűrő*
-DMW-LMC55 MC-lencsevédő*
-DMW-LMC52 MC-lencsevédő*
-DMW-LA2 Lencseadapter
-DMW-AC7 Hálózati adapter
-CGR-S006 Lítium ionos akkumulátor (710 mAh)

* Felhelyezéséhez lencseadapter (DMW-LA2) szükséges.

A DMC-FZ7-es márciustól lesz elérhető, várhatóan 119.990.- Ft-os ajánlott bruttó fogyasztói áron.

A DMC-FZ7 műszaki jellemzői

Szín -S (ezüst), -K (fekete)
Méretek (szé x ma x mé) Kb.: 112,5 x 72,2 x 79 mm
Tömeg Kb.: 310 g
Kb.: 357 g akkumulátorral és SD-memóriakártyával
Effektív képpontszám 6,0 megapixel
Képérzékelő 1/2,5", 6,37 teljes megapixeles CCD
Elsődlegesszín-szűrő
Optikai zoom 12-szeres
Extra optikai zoom 4:3-as képaránynál: 4 MP-s felvétel esetén 14,7-szeres; 3, 2, 1 és 0,3 megás felvétel esetén 16,5-szeres
3:2-es képaránynál: 2,5 MP-s felvétel esetén 16,5-szeres 
16:9-es képaránynál: 2 MP-s felvétel esetén 16,5-szeres 
Digitális zoom 4-szeres
(Optikai zoommal együtt, de Extra optikai zoom nélkül max. 48-szoros)
(Optikai és Extra optikai zoommal együtt max. 66-szoros)
Fókusztávolság f = 6-72 mm (35 mm-es megfelelő: 36-432 mm)
Objektív LEICA DC VARIO-ELMARIT
11 lencsetag 8 csoportban (3 aszférikus lencse / 3 aszférikus felület)
Optikai képstabilizátor MEGA O.I.S. (1-es / 2-es üzemmód)
Élességi tartomány Normál: nagylátószög – 30 cm / tele – 200 cm - végtelen
Makró, Mozgókép, Egyszerűsített (Tele kivételével): nagylátószög – 5 cm / tele – 200 cm - végtelen
Makró, Mozgókép, Egyszerűsített telefotó (Tele-Makró üzemmód) : 100 cm - végtelen
AF-mérés 1-mezős / 1-mezős gyors / 3-mezős gyors / 9-mezős / Szpot
Fókusz Váltható AF/MF, Manuális fókusz (joystick), Normál / Makró (tárcsa), Folyamatos AF be/ki
AF-segédfény Van
ISO-érzékenység Auto / 80 / 100 / 200 / 400
Nagy érzékenységű üzemmód Auto / 800 / 1600
Fehéregyensúly Auto / napfény / felhős / halogén / vaku / fehérbeállítás
Finombeállítás ( 150 K-s lépésenként, -1500 - +1500 K-ig)* (az automatikus beállítást kivéve)
Expozíció Program AE, Rekesz előválasztás (A), Zár előválasztás (S), Manuális (M),
Program Shift (P módban)
Expozíciókompenzáció 1/3 EV-s lépésenként, -2 - +2 EV-ig
Ellenfény-kompenzáció Van (egyszerűsített üzemmódban)
Automata expozíciósorozat +/-1/3 EV – 1 EV-s lépésenként 3 kocka
Fénymérés Intelligens többmezős / Középhangsúlyozott / Szpot
Programmódok Tárcsa: P (Program) üzemmód, Rekesz előválasztás (A), Zár előválasztás (S), Manuális (M), Makró üzemmód, Egyszerűsített,
motívumprogramok (portré, lágy bőr, sport, táj, éjszakai táj, panoráma,
éjszakai portré, tűzijáték, party, étel, gyertya, csillagos ég, baba1, baba2, hó, nagy érzékenység)
Zársebesség Programozott AE / Rekesz előválasztás (A) / Zár előválasztás (S): 8-1/2000 mp
Manuális: 60-1/2000 mp
Csillagos égbolt üzemmód 15, 30, 60 mp
Apertúra Nagylátószög: F2.8 - F8
Tele: F3.3 - F8
Önkioldó 10 mp / 2 mp
Automatikus képellenőrzés 1 mp / 3 mp / Zoom
Visszanézés 1x / 4x / 8x
Programozható színeffektusok hideg, meleg, fekete-fehér, szépia (antik)
Felvételi formátum Kép hanggal: JPEG (az Exif2.2 szabványon alapuló DCF)+ QuickTime
Állókép: JPEG (az Exif2.2 szabványon alapuló DCF), DPOF-megfelelés
Mozgókép: QuickTime Motion JPEG
Felvett kép mérete Állókép
[4:3 képarány] 2816 x 2112 pixel, 2304 x 1728 pixel, 2048 x 1536 pixel, 1600 x 1200 pixel,
1280 x 960 pixel, 640 x 480 pixel
[3:2 képarány] 2816 x 1880 pixel, 2048 x 1360 pixel
[16:9 képarány] 2816 x 1584 pixel, 1920 x 1080 pixel
Mozgókép (csak SD-kártyára)
[4:3 képarány] 640 x 480 pixel, 2048 x 1360 pixel
[16:9 képarány] 848 x 480 pixel
Képminőség TIFF/ Finom / Standard
Mozgókép [4:3 képarány] 640 x 480 pixel, 2048 x 1360 pixel 30 fps, 10 fps
[16:9 képarány] 848 x 480 pixel 30 fps, 10 fps
A maximális felvételi idő a memóriakártya kapacitásától függ
Sorozatfelvételi üzemmód Teljes felbontás mellett 3 vagy 2 kép/mp
Standard üzemmódban legfeljebb 13, finom üzemmódban legfeljebb 7 kép
Korlátlan sorozatfelvétel Van*1
Állóképfelvétel hanggal 5 mp 
Utólagos hangfelvétel Max. 10 mp
Valós idejű hisztogram Van
Kompozíciós segédvonalak Van
Üzemmód-súgó Van
Automatikus képelforgatás Van
Animációs sorozat Van
Beépített vaku Auto, Auto + pirosszem-csökkentés, Lassú szinkron + pirosszem-csökkentés, vaku be/ki
Teljesítményszabályzás (1/3 EV-s lépésenként -2 – +2 EV-ig)
Nagylátószög: 0,3 – 6 m (ISO Auto) Tele: 0,3 – 5,4 m (ISO Auto)
Képkereső 0,33"-os, színes EVF (114 ezer pixel), Látómező: közel 100%
LCD-monitor 2,5"-os, polikristályos TFT LCD (114 ezer pixel)
Látómező: közel 100%, Power LCD üzemmód, High Angle LCD üzemmód
Lejátszási üzemmódok 25-ös képindex, 9-es képindex, Naptár, nagyított lejátszás (max. 16-szoros)
Képelforgatás, diavetítés (állítható időtartammal, manuális vezérlési lehetőséggel)
Kedvenc képek lejátszása, átméretezés (választható pixelmennyiség), vágás, védés, DPOF nyomtatási beállítás
Menü-nyelvek magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol, lengyel, cseh, japán
Felvételi média SD-memóriakártya, MultiMedia kártya
Mikrofon Van
Hangszóró Van
Csatlakozók DC-bemenet, AV-kimenet (NTSC/PAL), USB
Közvetlen nyomtatás PictBridge
Áramellátás Lítium-ion akkumulátor (7,2 V, 710 mAh) (tartozék)
Akkumulátortöltő / hálózati adapter (Bemenet: 110-240 V-os hálózati áram) (Opcionális)
Akkumulátor-élettartam 320 kép*2 (a CIPA-szabvány alapján) / 340 kép (elektronikus képkeresővel) 
Tartozék szoftver LUMIX Simple Viewer képnézegető, PhotofunStudio képnézegető, ArcSoft PhotoBase, ArcSoft PhotoImpression, ArcSoft Panorama Maker, USB Driver
Alaptartozékok Akkutöltő, Akkucsomag, SD-memóriakártya (16 MB), Objektívvédő, Napellenző,
Napellenző-adapter, AV-kábel, USB-csatlakozókábel, hálózati kábel, pánt, CD-ROM

*1 A folyamatos felvételkészítés sebessége a memóriakártya függvényében változó lehet.
A felvehető képek száma a memóriakártya méretétől, az akkumulátor élettartamától, a kép méretétől és a tömörítési aránytól függ.
*2 Fotózási körülmények és beállítások: 23C-os hőmérséklet, 50%-os páratartalom; LCD bekapcsolva; tartozék SD-memóriakártya használatával; megkezdve a fényképezést a készülék bekapcsolása után 30 mp-cel; minden 30 másodpercben legalább egyszer kattintva, a vaku teljes készenlétben minden második felvételnél; zoombeállítások módosítása telefotóról nagylátószögre, vagy nagylátószögről telefotóra minden egyes képnél; valamint ideiglenesen kikapcsolva a készüléket minden tizedik kép után (elég hosszú időre ahhoz, hogy az akkumulátor lehűlhessen).

* Egyes kiegészítők nem minden országban kaphatók.
* A szerzői jogi védelem alá tartozó elektronikus vagy nyomtatott anyagok használata – az egyéni felhasználást kivéve – tilos, mivel sérti a tulajdonos jogait.
* A Leica a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett márkaneve.
* A LEICA DC VARIO-ELMARIT lencsék gyártása a Leica Camera AG által tanúsított, és a cég minőségi szabványainak megfelelő mérőműszerek és minőségbiztosítási rendszerek használatával történik.
* Minden egyéb cég- és terméknév az adott cég védjegye.
* A QuickTime és a QuickTime logó használata a tulajdonos engedélyével történt. A QuickTime bejegyzett márkanév az Egyesült Államokban és más országokban.

[digitalis/camera/digitális_fenykepezo_promo.html]

A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

PhotoNet - Online Fotós Magazin Hasznos tudnivalók a fotózással kapcsolatban; digitális fényképezögépek, 35 mm-es SLR kamerák, tippek jobb fényképek készítéséhez, hírek és érdekességek a fotózás világából [Magazin]


Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]


Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]