PhotoNet - Online Fotós Magazin













 
Web Photonet

Fotós Eseménynaptár - kiállítások, tárlatok, börzék

Fotóstáskákról bövebben

 


Az Év Természetfotósa 2007

Pályázati felhívás

2007. március 29.

Természeti értékeink, csodálatos tájaink, egyedülálló élővilágunk és a természet megragadott ritka pillanatai bemutatásán keresztül, a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a „naturArt” Magyar Természetfotósok Szövetsége Közhasznú Egyesület meghirdeti a hagyományos természetfotó pályázatát a Dunapack Papír és Csomagolóanyag Zrt.-vel, és a Magyar Természettudományi Múzeummal – mint a pályázat fő támogatóival –, valamint a www.fotoklikk.hu fotográfiai archívum és közösségi portállal – mint a pályázat fő média támogatójával

"Az Év Természetfotósa 2007" címmel,
az alábbi kategóriákban:

1. Kezünkben a Föld, 2. A madarak viselkedése, 3. Az emlősök viselkedése, 4. Az állatok viselkedése, 5. Az állatok szemtől szemben, 6. Vadon élő növények és gombák, 7. Kompozíció, forma és kísérletezés, 8. Változó kategória (lásd a részletes kiírásban), 9. Tájak, 10. Élet a vízfelszín alatt, 11. Napnyugtától napkeltéig, 12. Ifjúsági kategória (Felső korhatár 22 év).

Az Év Természetfotósa 2007Díjak és nyeremények: A kiírók a felsorolt kategóriákban az első három helyezett fotót díjazzák. „Az Év Természetfotósa 2007” címet a legkiemelkedőbb kollekciót beküldő egyéni pályázó nyeri el. A zsűri által legjobbnak ítélt felvétel az „Az Év Természetfotója 2007” díjat kapja. Az ifjúsági kategória győztese az „Az Év Ifjú Természetfotósa 2007” címet nyeri el. A kategóriákon túl pályázni lehet a Dr. Tildy Zoltán-díjra, amelyet annak a 30 év alatti pályázónak ítélnek oda, aki a legszínvonalasabb kollekciót küldi be a „Madarak viselkedése” kategóriában.
A kategóriák díjazottjai pénz, illetve tárgyjutalomban részesülnek. Szponzoraink és támogatóink ezen túlmenően, számos értékes különdíjat ajánlottak fel.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a kiállításra kiválasztott képek anyagából „Az év természetfotói, Magyarország 2007” címmel album jelenik meg az Alexandra kiadó gondozásában.

Az Év Természetfotósa 2007Pályázati feltételek: A pályázat nyilvános, arra hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek olyan analóg és digitális úton készített felvételekkel, melyek a kiírók pályázatain díjazva, illetve kiállítva még nem szerepeltek. Pályázni az eredeti (dia, vagy nyers formátumú) képről készített, kisméretű (hosszabbik oldalán 1440 pixeles) JPEG formátumú képekkel lehet, melyeket adatlemezen kell beküldeni – ezek kerülnek elbírálásra. A pályaművek beadásához szükséges információkat a részletes pályázati kiírás tartalmazza.

Elbírálás: A pályamunkákat neves fotós szakemberek bírálják, akiket a kiírók jelölnek ki.

Részletes kiírás és információ: 
május 1. után: www.naturart.hu
Infovonal: evtermfotosa@fotoklikk.hu

Pályázati naptár:
Pályázati anyagok beérkezési határideje:………2007. jún 1. 
On-line zsűrizés (www.fotoklikk.hu)………..…... 2007. jún 9.
Nyilvános + on-line zsűrizés ..……………………2007. jún 10.
A kiállítás megnyitása, díjkiosztó:……………… 2007. okt 25.
Pályázati anyagok kiadása:………………………2007. nov 30-ig

A nevezési lap a naturArt honlapjáról (www.naturart.hu) tölthető le május 1. után.

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

[ Föoldal | Magazin | Felszerelés | Digitális | Események | Szolgáltatás ]
[ Galéria | Könyvek | Apróhirdetés | Pályázatok | Linkek | Kontakt ]

copyright © 2001-07, PhotoNet, minden jog fenntartva

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.