PhotoNet - Online Fotós Magazin













 
Web Photonet

Fotós Eseménynaptár - kiállítások, tárlatok, börzék

Fotóstáskákról bövebben

 


Magyar fotósdömping a lengyelországi nemzetközi fotófesztiválokon

2007. május 13-31, Krakkó
2007. május 17-27, Lódz

A hetekben nyolc kiváló magyar alkotó mutatkozik be a májusban megrendezésre kerülő két legnagyobb lengyelországi fotós rendezvény, a Krakkói Nemzetközi Fotóhónap és a Lódzi Nemzetközi Fotófesztivál keretében. Krakkóban Korniss Péter, Stalter György, Szabó Péter, Szász Lilla, Lódzban Fabricius Anna, Hermann Ildi, László Gergely és Rákosi Péter művei kerülnek bemutatásra.

Magyar fotósdömping a lengyelországi nemzetközi fotófesztiválokonA Lodzi Nemzetközi Fotófesztivál Lengyelország legnagyobb ciklikus fotós rendezvénye: minden évben 25-30 kiállítás keretében több száz alkotó munkáját mutatja be, több tucat helyszínen. A tízezer látogatóra számító idei rendezvény legfőbb eseményei a mai spanyol fotográfiát bemutató óriás-tárlatok, előadások, work-shopok, aukciók, filmvetítések valamint a Festival of Light – nemzetközi szövetség találkozói lesznek.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Krakkói Fotóhónap szintén sok csemegével szolgál a fotográfia ínyenceinek. Csak pár név a kiállított művészek sorából: Anders Petersen, Oliver Chanarin és Adam Broomberg, Martin Parr vagy August Sander.

Magyar fotósdömping a lengyelországi nemzetközi fotófesztiválokonE kiállítások sorába illeszkedik Csizek Gabriella kurátor, a Mai Manó Ház művészeti vezetője által összeállított négy tárlat, amelyről Pászt Patrícia, az eseményt szervező Krakkói Magyar Centrum vezetője így tájékoztat: "A krakkói Nemzetközi Fotóhónappal együttműködésünk tavaly kezdődött, amikor hazánk volt a fesztivál díszvendége. Ennek keretében a Magyar Fotográfusok Házával közösen az utóbbi évtized talán legnagyobb külföldi magyar fotóművészeti bemutatkozását sikerült megszerveznünk, amelynek hatalmas sajtó-, és közönségvisszhangját máig emlegetik Lengyelországban.

Magyar fotósdömping a lengyelországi nemzetközi fotófesztiválokonIdén Németország fényképészete kerül a fesztivál középpontjába, de mindez nem csökkenti az együttműködés folytatásának kedvét, így májusban újabb négy magyar alkotó munkáit prezentáljuk a lengyel közönségnek. A helyszínválasztás, a tavalyi rendezvényhez hasonlóan – amikor egy régi Sörgyár teljes épületét kaptuk bérbe – érdekes és szokatlan: a tárlatok egy krakkói bérház két magánlakásában kerülnek kiállításra."

A krakkói programsorozat a Krakkói Magyar Centrum és a Magyar Fotográfusok Háza szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával került megrendezésre.

A bemutatásra kerülő magyar kiállítások:

Krakkó
Szász Lilla: Százszorszép
Korniss Péter: Leltár
Szabó Péter: Háttér
Stalter György: Anzix

Lódz
László Gergely és Rákosi Péter: Fantomképek 
Hermann Ildi: Közeg
Fabricius Anna: Magyar Szabvány

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

[ Föoldal | Magazin | Felszerelés | Digitális | Események | Szolgáltatás ]
[ Galéria | Könyvek | Apróhirdetés | Pályázatok | Linkek | Kontakt ]

copyright © 2001-07, PhotoNet, minden jog fenntartva

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.