PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Sigma Zoom 15-30mm F3.5-4.5 EX Aspherical DG DF

Sigma 15-30 mm f3,5-4,5 EX Aspherical DG DFA profi és az igényes amatörök körében biztos nagy elismerést vált ki a Sigma 15-30 mm f3,5-4,5 EX Aspherical DG DF objektívje, amely az ultra-széleslátószögü és széleslátószögü tartományt fogja át. A 15-30mm-es zoommal rendelkezö objektív elsö kézbevételekor azonnal feltünik a már megszokott profizmusra jellemzö kialakítás. A sigma által kifejlesztett EX bevonattal borított lencse jól fogható és kezelhetö.

Sigma 15-30 mm f3,5-4,5 EX Aspherical DG DFA lencserendszer 13 csoportba rendezett és 17 tagból áll. Két aszférikus felülettel is rendelkezik a színhibák és torzulások kiküszöbölése érdekében. A belsö élességállítási rendszer (IF) a rekesz elötti lencse csoport mozgatásával müködik. Az autofókusz sebessége gyors, az AF gyürü széles és gumibevonattal ellátott, ezáltal jól kezelhetö.

A Sigma 15-30mm f3.5-4.5 EX Aspherical DG DF egy új mechanikai konstrukciónak köszönhetöen, a 6 csoportból álló zoom rendszer csökkenti az asztagmatiszmust minden gyujtótávolságnál.

Sigma 15-30 mm f3,5-4,5 EX Aspherical DG DFAz objektív a belsö élességállítási rendszer mellett kettös fokuszálási mechanizmussal is el van látva. Az objektív AF állásában az élességállátó gyürü mozog, így az egész objektívtest a kezünkbe simulhat, kényelmes fogást biztosítva. AF állásban az élességállítás az objektíven belül történik (Internal Focusing).

Sigma 15-30 mm f3,5-4,5 EX Aspherical DG DFA lencsék kialakításakor a tiszta és természetes színvisszaadást tartották szem elött a kontrasztos tüéles képalkotással szemben. Az objektív jól alkalmazható a cserélhetö objektíves digitális fényképezögépeken (Canon, Fuji, Nikon, Sigma) is. A tényleges zoom átfogás 22,5 - 45mm lesz a legtöbb digitális SLR kamerán.

A frontlencse erösen domború, ezért folyamatos figyelmet kíván, hogy meg ne sértsük. A tulipán alakú napellenzö beépített, de a sérülések ellen csak kismértékben véd. A legjobb, ha használat után azonnal feltesszük az objektív sapkát.

Használható Canon, Minolta (D), Nikon (D), Pentax és Sigma SA fényképezögépekkel.

Technikai adatok:

Optikai rendszer 17 tag 13 csoportban
Szüröátmérö fóliaszürökhöz az objektív hátsórészén
Élesség állítás 0,3m - végtelenig
Maximális leképezési arány 1:6
Legkisebb rekesz 22 (15mm)- 32 (30mm)
Látószöge 110,5° és 71,6° között
Méretei 87x130mm
Tömege 615g
Tartozék neoprén hordtáska, sablon a fóliaszürökhöz

Vissza az Objektívek föoldalára


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

PhotoPlus Expo - New York, 2001