PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Sigma Zoom 28-135mm F3.8-5.6 Aspherical IF Macro

Sigma Zoom 28-135mm F3.8-5.6 Apherical IF MacroA Sigma 28-135 mm-es makro objektívje azoknak az amatör fotósoknak készült elsö sorban, akik egy objektívvel kívánják megoldani a nagylátó- közép telefotó fókusz tartományt. Tapasztalatunk, hogy egy nagyon jó általános zoom objektív.

Az objetkív Nikon F bajonettes változatát próbáltuk ki. Természetesen kapható még a Canon EOS, Minolta Maxxum "I", Pentax AF és Sigma SA rendszerekhez is.

Fotós felszerelések - objektívekA lencse rendelkezik makro mechanizmussal is, amely a 135 mm-es tartományban alkalmazható és 1:2 leképezést tesz lehetövé. Makro tartományban minimum 24cm-es távolságból állíthatjuk az élességet. Normál üzemmódban ez a távolság a teljes zoom tartományban 50cm. Makro fotózáshoz 135 mm-es állásban a Macro kapcsolót át kell állítani a közelfényképezéshez. Ilyenkor a zoom 135mm-es állásban rögzítödik és az élességállítás lehetöséget ad a fél méteren belüli fókuszálásra is.

Fotós felszerelések - objektívekA zoomgyürün jelölt gyújtótávolságok és az élességállító gyürü tárgytávolságai a szürke alapon jól olvashatóak fehér és arany színükkel. Az élesség állító rendszer lehetövé teszi a polárszürö és a napfényvédö egyszerü használatát, köszönhetöen annak, hogy a frontlencse nem forog el sem a zoomolásnál sem az élességállításnál.

Az objektív szüröátméröje 62mm. Gyári tartozék a tulipán alakú napellenzö, amely lehetövé teszi a napellenzö használatát a teljes zoom tartományban. Az aszférikus lencsetag csökkenti a torzulást, a szférikus eltéréseket és az asztigmatizmust.

Fotós felszerelések - objektívekA legkisebb beállítható rekesz f/22 és f/32 között változik a gyújtótávolság függvényében. A legnagyobb rekesz f/3.8. A lencsén mélységélességi skála és infravörös index (IR) is van.

Az objektív használhatósága igen jól kielégíti az amatör fotósokat, hely igénye kicsi, anyaga jó minöségü. Az általa készített képek élesek, egy jó rajzolatú minöségi lencsére utalnak. Az objektív apró szépség hibája, hogy a zoom elállítódik, ha a fényképezögépet nem vízszintesen tartjuk.

Technikai adatok:

Zoomátfogás 4.8x-es
Optikai rendszer 13 tag 12 csoportban
Szürömenet R 62x0.75 mm, élességállításkor nem forog
Jelölt gyújtótávolságok 28-35-50-70-100-135 mm
Makro tartomány 135 mm-es állásban kapcsolható 0.5 m-nél közelebbi témákhoz
Maximális leképezési arány 1:2, 0.24 m-nél (135 mm)
Legkisebb rekesz 22 (28 mm) 32 (135 mm)
Látószöge 75.4° és 18.2° között változik
Méretei 76 x 75 mm
Tömege 410 g
Tartozék tulipán alakú napellenzö

Vissza az Objektívek föoldalára


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

 

PhotoPlus Expo - New York, 2001