PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Play.hu szórakoztató portál


A Nikon négyszögesíti a kört

Nem kell a technológiának unalmasnak lennie - A Nikon 2003 február 18-án közzétett bejelentése bizonyítja, hogy a digitális kamerák formatervezésének területén a forma és funkció kombinálásával hihetetlen eredmény érhetö el.

Nikon Coolpix SQ - 3 megapixeles digitális fényképezögépA kérdéses termék a COOLPIX SQ, egy 3 megapixeles, 3× optikai zoomos digitális fényképezögép egyedi megjelenéssel, amely egyszerre formatervezési újdonság és a technika csodája.

Belül a kamera 100% Nikon, amelyet a cégen belül szabad mozgást kapott csapat fejlesztett ki, a Pro, a Colour Science, az Optical és más speciális csoportok legjobb ötleteit felhasználva. Az SQ képei élénk színüek, kivételesen tiszták és élesek, ami a nagy sebességü zárnak és a gyors autofókusz rendszernek köszönhetö.

A teljes egészében fémböl készült, fényes burkolattal a Nikon azokra a stílusra adó felhasználókra kíván hatni, akik az egyedülálló elforgatható formát is élvezni fogják a felvételek készítésekor bármilyen szögböl, bárhol és bármikor.

Kompakt mérete és kezelési ergonómiája a legfejlettebb zsebfényképezögéppé teszi a COOLPIX SQ-t, és kizárólag a COOLPIX SQ monitora a háttérvilágítást és a beesö fényt is felhasználja, hogy a kép a legfényesebb napsütésben is látható legyen.

A vázban elegánsan elrejtett vékony akkumulátor 65 perces folyamatos müködést biztosít. A CompactFlash kártya készen áll A/4-es nyomatok készítésére alkalmas képek rögzítésére, valamint 40 másodperces hangos videoklipek felvételére.

A COOLPIX SQ alaptartozéka a COOL-STATION MV-10 dokkoló állvány, amely kommunikációs egységként szolgál a kamera és a számítógép között, és feltölti az akkumulátort. A képek bemásolása a számítógépbe egyszerüen a COOL-STATION Transfer gombjának megnyomásával indítható, amely a képeket a gyors "plug-and-play" USB csatlakozáson keresztül továbbítja a merevlemezre.

A kamera tartozéka egy Nikon View 6 szoftver, amely temérdek funkcióval biztosítja a könnyü kezelést, a képek szerkesztését és elrendezését, valamint gyors nyomtatási, e-mail küldési és on-line képküldési lehetöséget nyújt a kollégák, barátok és a család felé.

A COOLPIX SQ egyedülálló képminöséget és hihetetlen funkcionalitást nyújt egy teljesen új, élvonalbeli formában.

Média kártya CompactFlash (CF) Type I
Effektív pixelek 3.1 millió
Optikai / Digitális zoom 3/4 x
CCD méret 1/2.7 (inch), high density CCD; 3,34 összes pixel
Optika 3x Zoom-Nikkor; f=5.6-16.8mm (35 mm-es formátumra vonatkoztatva 37-111mmm)
Movie mód max 40 [sec.]
Kártyára készíthetö képek száma 9/17/34 (Fine/Normal/Basic) 16MB
Felvételi üzemmódok 15 (Scene)
LCD monitor 1.5 inch 117.600 pont poliszilikon TFT
Beépített vaku 0,15 - 5 m
Vaku módok Auto, Flash Cancel (off), Red-Eye Reduction, Anytime Flash
I/O csatlakozások DC in, Audio/Video (A/V), COOL-STATION connector
Akkumulátor Li-ion tölthetö elemek EN-EL2
AC Adapter EH-61
Méretek 82 x 82 x 25,5 mm
3.2 x 3.2 x 1.0 in
Tömeg (kártya és telepek nélkül) 180 g
6.3 oz.

Tartozékok: Hordszíj, 16MB CompactFlash™ kártya, Dokkoló egység COOL-STATION MV-10, hálózati tápegység EH-61, tölthetö lítiumakku EN-EL2, USB kábel, Video kábel, Tápkábel, Objektív védökupak, hordszíj a védökupakhoz, Nikon View szoftver CD, Adobe Photoshop Elements CD

[digitalis/camera/digitális_fenykepezo_promo.html]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

PhotoNet - Online Fotós Magazin Hasznos tudnivalók a fotózással kapcsolatban; digitális fényképezögépek, 35 mm-es SLR kamerák, tippek jobb fényképek készítéséhez, hírek és érdekességek a fotózás világából [Magazin]


Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]


Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]