PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

PhotoPlus Expo - fotós kiállítás

Mit tehetünk a bemozdulás elkerülésére?

a SIGMA SA-7 fényképezögépröl

Olympus C-860L


Photonet Magazin

Korábban, az 'Aktuális' rovatban megjelent érdekes cikkek, bemutatkozó írások, tippek a fotózással kapcsolatban.

A Photonet Magazin megújult formában, friss, fotózással, fényképezőgépekkel, fotós tipekkel kapcsolatos írásai mostantól ITT érhető el.

 • PhotoNet Magazin - "Mélység" - adjunk többet a képekhez"Mélység" - adjunk többet a képekhez! - Hogyan érzékeltessük a fényképen a mélységet, a 3. dimenziót? Ez különösen érdekes tájképek fotózásánál. Néhány tipp a mélységélességgel és annak érzékeltetésével kapcsolatban.
 • Jobb derítö-vakus képek - Megkérdeztünk egy pár fotóst, hogy milyen technikákat alkalmaznak néhány gyakoribb vakus helyzet megoldására.
 • Néhány tipp a jobb színes képek készítéséhez - Tanácsok, hogy hogyan érhetünk el jobb eredményt színes fényképek készítésénél.
 • Tippek egy új látásmód kialakításához - A "látás" a fotózás kulcsa. Hogyan változtathatunk azon, ahogy látjuk minden napi környezetünket
 • PhotoNet Magazin - NY PhotoPlus Expo 2001.PhotoPlus Expo - 2001. november 1-3. között került megrendezésre New Yorkban.
  A több mint 200 kiállító közül többen is új termékek bemutatását idözítették a kiállítás idejére. Az új termékeket bemutató írásunk folytatása.
 • Kennedy fotók - elöre láthatólag több mint 40.000 negatív semmisült meg a szeptember 11-i terrortámadások alkalmával.
 • PhotoNet Magazin - Hogyan készüljünk fel?Hogyan készüljünk fel - hasznos jótanácsok nagyobb fotózási alkalmakra való felkészülésre. Az események sokszínüsége miatt érdemes elöre felkészülni a fotózásra.
 • Digitális kamerák - Melyiket válasszam? - Azoknak próbálunk meg egy kis segítséget nyújtani, akik régóta kacsingatnak a digitális fotózás felé, de még nem sikerült a kezdeti lépést megtenniük.
 • Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik
 • Velencei KarneválVelencei Karnevál fotós szemmel - Az évente megrendezésre kerülö velencei karnevál, a februári hónap egyik legérdekesebb és leghangulatosabb farsangi ünnepsége. Ebben a forgatagban mindenki a fotózás megszállottja lesz, ami nem is csoda, hiszen annyi érdekes látnivaló van.
 • Fotós tippek: Portré fotózás - Nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy jó portréfelvételt készítsünk. Elég, ha odafigylünk pár apró részletre a család, barátok, vagy modellek fényképezésénél. Nem kell hozzá drága csúcs modell, elég egy kompakt fényképezögép is. Mire kell odafigyelni?
 •  Fotóhónap 2002 - A Magyar Fotómüvészek Szövetsége idén negyedik alkalommal rendezi meg országos fotófesztiválját Fotóhónap 2002 címmel, amely 2002. április 26-ától május 31-éig tart.
 • SportfotózásSportfotózás - A sportesemények tele vannak emlékezetes pillanatokkal, legyen az a gyermekünk iskolai sport rendezvénye, vagy profi sportesemény. Ugyanakkor a gyors mozgások megörökítése kihívást is jelent a megörökítése szempontjából. Mire figyeljünk oda, amikor a fényképezés tárgya egy mozgó személy, vagy tárgy.
 • Archíválás - Sokan csak addig foglakoznak a fotózással, amíg elkészítik a képeket, elöhívják és nagyítják azokat, majd beragasztják az elkészült nagyításokat a fotóalbumba. Azonban, hogy jó minöségben megörizzük elkészült képeinket, negatívjainkat, diáinkat és hosszú idö alatt felgyülemlett archívumunkban kiigazodjunk, megfelelö tárolásról kell gondoskodnunk.
 • 5 tipp emlékezetes úti fotók készítéséhez5 tipp emlékezetes úti fotók készítéséhez - Hogyan örökíthetjük meg a várva-várt utazásunk emlékeit? Természetesen mindenki magával visz legalább egy kompakt kamerát utazásaira, vakációjára. 5 tipp ahhoz, hogy nyaralásunk során készített fotóink évek múltával is felidézzék a szórakozás és kikapcsolódás emlékeit.
 • Photokina 2002 - Mint minden évben idén is megrendezésre került Kölnben Európa legnagyobb fotó kiállítása a Photokina. Digitális kamerák, technikai áttörések és a pixelek gyözedelme jellemezte az idei vásárt. Néhány újdonságot emelünk ki a teljesség igénye nélkül.
 • PhotoExpo 2002, New York - Nem sokkal az európai Photokina kiállítás után (Photokina írásunk) a gyártók és forgalmazók az amerikai kontinensen is bemutatták újdonságaikat, a New Yorkban, 2002 október 31. és november 2. között megrendezett PhotoPlus Expon.
 • May Day Project 2003The MayDayProject - Egy érdekes kezdeményezéssel állt elö egy ausztrál fotós lány. Internetes honlapján egy felhívást tett közzé, hogy május 10-én mindenki készítsen a napjáról egy képes naplót. Legyen az akár filmes fényképezögéppel, akár digitálissal készült képsorozat.
 • Joel Meyerowitz "Szeptember 11. után: képek a Ground Zero-ból"Joel Meyerowitz - "Szeptember 11. után: képek a Ground Zero-ból" Kiállítás a Mai Manó Házban 2003. szeptember 05. - 2003. szeptember 12. Meyerowitz az egyetlen fotós volt, aki szabadon fényképezhetett a Ground Zero területén. Képeit a New York-i Városi Múzeumnak adományozta, ahol azok mindenki számára hozzáférhetöek.
 • PhotoNet Aktuális - Fotózás télenFotózás télen - A téli idöszakban nagyon sok jó alkalom kínálkozik a fotózásra, legyen az akár az ünnepek, akár a téli szünet. Gyakran ezek az alkalmak a szabad téren vannak, amikor a hömérö 0 fok alatt marad, még napközben is. Itt merül fel a kérdés, hogy fotózni, de hogyan? Hogyan óvhatjuk meg a fényképezögépek érzékeny áramkörét az idöjárás szélsöségeitöl?
 • Panoráma fotók, panoráma fotózás - Sokszor kerültünk már abba a helyzetbe - ami biztos sokaknak ismeros - amikor nem fért bele a tárgy a keresobe, amikor nem volt már több hely hátrébb lépni a fényképezogépünkkel, vagy amikor ahhoz, hogy minden beleférjen a képkockába nagyon hátra kellett menni és elvesztek a részletek. Ilyenkor hívhatjuk segítségül a panoráma képi formátumot.
 • Nomatica - két európai site-tal több
  Egy héttel azután, hogy Európa a 25-ök Európája lett, a Nomatica 2 újonnan csatlakozott ország website-ját indította útjára. Mostmár a magyar és a lengyel zászlót is megtalálhatjuk a nomatica.com-on.
 • Francesc Catalá-Roca "Barcelona és Madrid az ötvenes években"Francesc Catalá-Roca "Barcelona és Madrid az ötvenes években" címü fotókiállítás.
  A 139 fekete-fehér képböl álló kiállítás Madrid és Barcelona hangulatát idézi a XX. század közepén. A képek 1952 és 1953 között készültek, az akkori hétköznapi, városi élet pillanatait örökítik meg.
 • ImpressCam - Új magyar márkával gazdagodott a digitális fényképezögépek dinamikusan növekvö piaca. Az ImpressCam márka bevezetését 2004 októberében jelentették be a tulajdonosok, akik e márkanév alatt a magyar pénztárca számára megfizethetö árú, alap- és középkategóriás digitális fényképezögépeket és kamerákat, valamint ezek kiegészítöit kínálják. [részletek]
 • Olympus - Panasonic fejlesztési megállapodás - Az Olympus és a Panasonic közös fejlesztési megállapodást írt alá a cserélhetö objektíves digitális SLR fényképezögépekre vonatkozóan [részletek]
 • Nyaralás alatt derül ki, mit is tud digitális fényképezőgépünkNyaralás alatt derült ki... - Vajon mire használjuk digitális fényképezőgépeinket a leggyakrabban? Hát persze, hogy nyaralásunk legszebb pillanatainak megörökítésére. Ilyenkor elvárjuk, hogy a képeink jól sikerüljenek, hiszen lehet, hogy életünkben először és utoljára járunk azon a tájon, és semmivel nem pótolható élményeket örökítünk meg. Kíváncsiak voltunk vajon az ideális családi gépnek hirdetett digitális fényképezőgépek hozzák-e az elvárható színvonalat élesben, ha nincs mütermi fény, nincs idő a kép beállítására és nem áll rendelkezésre számos kiegészítő felszerelés.
 • Filmfelvevők, Házimozi filmszalagon - A házimozi korántsem újkeletü találmány, bár az elnevezés a DVD lejátszók és a többcsatornás hangrendszerek elterjedésével született meg, utalva arra, honnan is jött ez a technológia.
 • A Konica Minolta bejelentése a fényképezőgép és fotó piacról való kilépéséről - A Konica Minolta sokáig vezető volt a fényképezőgépek és fotóanyagok piacán, széles termékválasztékot nyújtva a felhasználóknak. 2006 januárjában bejelentették, hogy kivonulnak a fotó piacról.
 • Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatója Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatója - Az Olympus Hungary Kft. 2006 február 24-én tartotta sajtótájékoztatóját, melyen a 2006 tavaszán bemutatni kívánt modelljeivel ismertette meg a sajtó  képviselőit. A sajtótájékoztatón az alább részletesen is ismertetett termékeken kívül a megjelent újságírók és fotósok kötetlen termékbemutató - legújabb E-rendszer fényképezőgépek, objektívek, új digitális fényképezőgépek - és modell fotózás keretében is megismerkedhetettek az új modellekkel.
 • Az előnézeti kép funkcióval rendelkező Olympus E-330 TIPA díjat nyertAz előnézeti kép funkcióval rendelkező Olympus E-330 TIPA díjat nyert- Az Olympus legfrissebb újítása a digitális képalkotásban, az E-330 előnézeti kép funkcióval Európában elnyerte a TIPA 2006-os "Legjobb újítás a képalkotásban" díját. A TIPA (Technical Image Press Association) minden évben díjakkal tünteti ki a különlegesen kiváló termékeket és technológiákat a fotográfia számos területén. Az egyesület jelenleg 12 ország 31 kiadványát foglalja magában.
 • A Panasonic képtechnológiai termékei TIPA-díjat kaptak 2006-banA Panasonic képtechnológiai termékei TIPA-díjat kaptak 2006-ban - A Panasonic három digitális képfeldolgozó készüléke megkapta a tekintélyes TIPA-díjat. A LUMIX DMC-TZ1 digitális fényképezőgép a Legjobb Szuperzoom Digitális Fényképezőgép címet, a KX-PX1/PX10 fotónyomtató a Legjobb Kis Méretű Fotónyomtató címet, a PT-P1SD Digitális SD Kivetítő pedig a Legjobb Digitális Fotókivetítő címet nyerte el.
  A három fő kategóriában – digitális fényképezőgép, nyomtató és projektor – aratott diadal annak az egyszerű ténynek köszönhető, hogy a Panasonic a széles szórakoztató elektronikai portfolióján keresztül képes a digitális képfeldolgozó alkalmazások számára egységes hálózati megoldást nyújtani.
 • A magyar digitális kamerapiac ismét egy kitűnő évet zárt 2005-ben, 30.2%-os darabszám szerinti növekedéssel, és több mint 255 ezer darabos eladással. Az IDC adatai szerint, a csökkenő árak azonban egy szerény, 2.4%-os visszaesést eredményeztek a piaci árbevételben, amely így 63.3 millió dollárt tett ki 2005-ben.
 • Szervíz hírek az Olympus háza tájáról - További európai (közöttük magyar) nyelvekkel bővült az Internetről letölthető menük száma az Olympus digitális fényképezőgépeihez; Olympus digitális fényképezőgép menü és Olympus Master Szoftver magyar nyelven.
  Könnyebb kezelhetőség, jobb teljesítmény; Firmware frissítések az Olympus E-330 és E-300 fényképezőgépekhez.
 • Továbbra is az elektronika a slágerTovábbra is az elektronika a sláger - egyre rövidebb a vásárlási szezon - A karácsonyi ajándékdömping slágere továbbra is az mp3-lejátszó, a digitális fényképezőgép, az LCD TV, a DVD-felvevő és az elektronikai eszközök különféle kiegészítői lesznek. A háztartások várhatóan az idén sem az ajándékokon spórolnak majd, ám az év végi bevásárlási szezon – mint minden évben –, várhatóan az idén is két-három nappal tovább rövidül.
 • Szárnyalnak az eladások a digitális fényképezőgépek piacán Az IDC adatai szerint csökkenő árak mellett szárnyalnak az eladások a digitális fényképezőgépek kelet-közép-európai piacán. Kelet-Közép-Európában 2006-ban is a digitális fényképezőgép volt az egyik legkapósabb termék.
 • Elegáns fotókeret mozgóképpel és zenével Elegáns fotókeret mozgóképpel és zenével - Falra akasztva vagy asztalra állítva használhatjuk a csúcsminőségű diavetítőiről és speciális fotótechnikai eszközeiről is híres német Braun cég legújabb digitális képkeretét.
 • Új SD memóriakártya-szabvány - SDHC néven új kártyaszabványt vezetett be a nemzetközi SD kártyaszövetség. Az ilyen jelű kártyák akár 32 gigabájt memóriával is rendelkezhetnek, ám az eddigi SD szabvánnyal csak méretükben és csatlakozásukban egyeznek meg, a korábbi készülékekkel nem kompatibilisek.

[ Olvassa el Aktuális írásunkat ]


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba. [részletek]

Tipp a digitális fotózáshoz:
Mit tehetünk a bemozdulás elkerülésére? Amikor elkészítettük a képet, a digitális fényképezögép LCD kijelzöjén még minden rendben volt, de mikor visszanéztük a számítógép monitorján észrevettük, hogy a kép bemozdult. Mi történt?

Felszerelések: fotós felszerelések; fényképezögépek, objektívek, vakuk, állványok és táskák. [részletek]

SanDisk Cruzer

Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]