PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Play.hu szórakoztató portál

A Sony korszerű szolgáltatásokkal ruházza fel kompakt fényképezőgépeit

Az új Cyber-shot digitális fényképezőgépek hihetetlenül felgyorsult működési sebességet és hatékonyabb energiafelhasználást kínálnak

Berlin, 2004. február 11. - A fogyasztóknak egyszerű dolga lesz, ha az idén tavasszal új digitális fényképezőgépet szeretnének választani, mivel a Sony három könnyen használható, kiváló minőségű képet előállító modellt dob piacra. A Cyber-shot termékcsalád legújabb készülékei - a Cyber-shot P43, és a háromszoros optikai zoommal kiegészülő Cyber-shot P73, illetve a Cyber-shot P93 - drámai mértékű előrelépést jelentenek mind a működési sebesség és a Stamina energiafelhasználási hatékonyság, mind pedig a „célozz és exponálj” - Point and Shoot digitális fényképezés terén.

Sony DSC P43 digitális fényképezögépAz 5,1 Megapixeles csúcsfelbontással a termékcsalád kihasználja a Sony új Valósághű Képalkotó Processzorának előnyeit. Ez sokkal pontosabb, jobb minőségű eredményt biztosít nagyobb működési sebesség mellett, és 50 százalékkal nagyobb hatékonyságú energiafelhasználással. Ezeknél az egyszerűen használható modelleknél a legtöbb funkció, például a fókusz és az expozíció beállítása automatikus, ami segíti a felhasználókat abban, hogy szinte minden alkalommal tökéletes felvételeket készíthessenek a hatféle előre tárolt beállítás egyikének alkalmazásával. A fényképezőgépek kiváló értéket képviselnek, mivel 2 újratölthető Ni-MH akkumulátort és egy töltőt is mellékelünk hozzájuk.

“A korszerű szolgáltatásokkal telezsúfolt új Cyber-shot digitális fényképezőgépek ideálisak az ilyen készüléket először vásárlók számára, vagy az esedékes készülékváltás alkalmára - nyilatkozta Diederik Nederlof, a Sony Digital Imaging Europe ügyvezető igazgatója. - A Valósághű Képalkotó Processzor erejével és az 5,1 Megapixel tényleges felbontással digitális fényképezőgépeink még soha nem voltak ilyen fejlettek, és kivételes képminőséget valamint „célozz és exponálj” egyszerűségű használatot biztosítanak.”

Sony DSC P73 SilverA fényképezőgép lelke
A Valósághű Képalkotó Processzor az a kulcstechnológia, amely megkülönbözteti az új Cyber-shot modelleket a versenytársaktól. A Sony által továbbfejlesztett Stamina (hatékony energiafelhasználás) technológia az előző modellekhez képest mintegy 50 százalékkal hatékonyabban működik, és a készülékhez mellékelt Ni-MH akkumulátorral együttműködve akár 420* felvétel (Cyber-shot) elkészítésére is elegendő energiát biztosít egyetlen töltéssel.

A hosszabb akkumulátor élettartam mellett a Valósághű Képalkotó Processzor lehetővé teszi a fényképezőgép számára az olyan műveletek felgyorsítását, mint az éledési idő és az expozíciós időköz, vagyis sokkal kisebb lesz az esélye annak, hogy lemarad a fontos pillanatokról. Az új processzor szintén javítja a kép minőségét, azok jobban fókuszáltak lesznek, a helyes expozícióval készülnek és élethű színreprodukcióval jelennek meg. Ezen felül a Valósághű Képalkotó Processzor lehetővé teszi, hogy a Cyber-shot P43 és P73 Fine üzemmódban négy, Standard üzemmódban hat képből álló sorozatfelvételt készítsen. A Cyber-shot P93 még nagyobb teljesítményű, mivel Standard üzemmódban tizenöt, Fine üzemmódban pedig kilenc kép készítésére képes.

Sony DSC P73 BlueA Valósághű Képalkotó Processzor segítségével mindhárom fényképezőgép nagy felbontású MPEG Movie VX Fine (640 x 480 pixel, 30 képkocka másodpercenként) formátumú videofelvétel készítésére is alkalmas, ami tökéletes minőségben játszható le a TV képernyőn. Az MPEG Movie VX Fine a külön megvásárolható Memory Stick PRO tárolóegység használatától függ, de a felvételi idő csupán a tárolóegység kapacitásának függvénye.

Mindig tökéletes képek
A Cyber-shot P43 és P73 modell egyaránt 4,1 Megapixel tényleges felbontású Super HAD CCD-vel, a Cyber-shot P93 pedig egy 5,1 Megapixel tényleges felbontású Super HAD CCD-vel van felszerelve. Ezen felül a Cyber-shot P73 és a P93 a háromszoros optikai zoom lencse előnyeit is élvezik. A Cyber-shot P73 és P93 beépített manuális expozíció szabályozási üzemmódja a tapasztaltabb fotósoknak még nagyobb rugalmasságot biztosít.

Sony DSC P93 digitális fényképezögépA fotózás bonyolult fényviszonyok mellett is gond nélkül elvégezhető a hatféle előre tárolt beállítás segítségével. Ezek a beállítások lehetővé teszik, hogy automatikusan felkészítse a fényképezőgépet a változatos fotózási szituációkra, és olyan alkalmak is megtalálhatók közöttük, mint a tengerparti utazás (Beach) vagy az új Gyertyafény (Candle) üzemmód, amely például kiválóan alkalmas egy gyertyafényes születésnap megörökítésére. A további üzemmódok között megtalálható a Szürkület (Twilight), a Szürkületi Portré (Twilight Portrait), a Lágy Pillanatfelvétel (Soft Snap) és a Tájkép (Landscape). Mindig biztos lehet abban, hogy tiszta képet készít, mivel a fényképezőgépek öt fókuszálási pontot használnak fel a képkivágásban a pontosabb fókusz és az élesebb kép érdekében.

Kiegészítők
A Cyber-shot termékcsalád képességeinek maximális kiaknázása érdekében a Sony számos külön megvásárolható kiegészítőt kínál.
Az MPK-PHB tengeri tok akár 40 méterrel a víz alatt is lehetővé teszi a fényképezést. Javítsa a megvilágítást a HVL-ML20M víz alatti lámpával és alkalmazza a VF-MP5K színszűrőt a víz alatti színek további élénkítéséhez.
A kreatív fotózást szolgálja a VAD-PHB lencse adapter, melynek segítségével 30 mm-es lencsék és szűrők csatlakoztathatók a Cyber-shot P73-hoz és P93-hoz, mint például az új VCL-DH2630 2,6x telekonverziós lencse.
A Cyber-shot fényképezőgépek és kiegészítők védelmére tökéletes választás lehet új kompakt hordtáskáink egyike. Az LCM-PHA táska egy mini zsebbel rendelkezik az akkumulátorok és Memory Stick-ek számára.
Vagy válassza a lezser és sportos megjelenésű LCS-CSD félpuha táskát, amelynek szintén vannak akkumulátorok és Memory Stick-ek tárolására alkalmas rekeszei.

Csatlakoztatás
A Sony termékek kialakításuk révén gyorsan csatlakoztathatók egymáshoz és egyéb, velük kompatíbilis eszközökhöz, így a felhasználók könnyedén élvezhetik a digitális hálózatok minden előnyét. A Cyber-shot fényképezőgépekben tárolt digitális fényképek cserélhető Sony Memory Stick, illetve a külön megvásárolható Memory Stick PRO adathordozóra menthetők, amelyek segítségével a képek a Memory Stick kompatibilis termékek széles skálájára tölthetők át. Ezen felül a készülékek nagy adatátviteli sebességű USB 2.0 csatlakozóval is rendelkeznek, amellyel a fényképezőgép a megfelelő kábelen keresztül egy kompatibilis PC-hez csatlakoztatható.

Mindhárom fényképezőgép támogatja az iparágban szabványos PictBridge** technológiát. Ez lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet az USB kábelen át egy PictBridge** nyomtatóhoz (mint például a Sony DPP-EX50-hez) csatlakoztassuk, így a képek gyorsan és egyszerűen, PC használata nélkül is kinyomtathatók.

A Cyber-shot P93 és P73 2004 májusától a Cyber-shot P43 pedig júniustól lesz kapható Európában.

Technikai adatok:

Cyber-shot P93
· 5.1 Megapixel tényleges felbontás
· Elkészíthető képek száma / STAMINA idő: 410 kép / 3 óra 25 perc* (NH-AA-2DA)
· Valósághű Képalkotó Processzor (a pontosabb képminőség, a rövidebb válaszidő és a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében)
· 3x Optikai zoom, 6x Precíziós digitális zoom, 12x Smart zoom (VGA)
· F2.8-5.2, 38-114 mm (35 mm-re konvertálva)
· Expozíció kézi beállítása
· Sorozatfelvétel: 9x (Finom), 15x (Hagyományos) (1,2 kép/másodperc)
· Adapteren át kompatibilis konverziós lencsékkel is
· Többpontos autofókusz (5 pont)
· Előre tárolt beállítások (6 üzemmód)
· Hisztogram kijelzés
· 1,5” LCD (134 000 képpont)
· Közvetlen nyomtatás USB-n keresztül (PictBridge**)
· Memory Stick / Memory Stick PRO kompatibilis (32 MB Memory Stick mellékelve)

Cyber-shot P73
· 4,1 Megapixel tényleges felbontás
· Elkészíthető képek száma / STAMINA idő: 420 kép / 3 óra 30 perc* (NH-AA-2DA)
· Valósághű Képalkotó Processzor (a pontosabb képminőség, a rövidebb válaszidő és a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében)
· 3x Optikai zoom, 6x Precíziós digitális zoom, 10x Smart zoom (VGA)
· F2.8-5.2, 39-117 mm (35 mm-re konvertálva)
· Expozíció kézi beállítása
· Sorozatfelvétel: 4x (Finom), 6x (Hagyományos) (1,3 kép/másodperc)
· Adapteren át kompatibilis konverziós lencsékkel is
· Többpontos autofókusz (5 pont)
· Előre tárolt beállítások (6 üzemmód)
· Hisztogram kijelzés
· 1,5” LCD (67 000 képpont)
· Közvetlen nyomtatás USB-n keresztül (PictBridge**)
· Memory Stick / Memory Stick PRO kompatibilis (32MB Memory Stick mellékelve)

Cyber-shot P43
· 4.1 Megapixel tényleges felbontás
· Elkészíthető képek száma / STAMINA idő: 390 kép / 3 óra 15 perc* (NH-AA-2DA)
· Valósághű Képalkotó Processzor (a pontosabb képminőség, a rövidebb válaszidő és a hatékonyabb energiafelhasználás érdekében)
· 3x Precíziós digitális zoom, akár 3,6x Smart zoom (VGA)
· F2.8, 33 mm (35 mm-re konvertálva)
· Előre tárolt beállítások (6 üzemmód)
· Sorozatfelvétel: 4x (Finom), 6x (Hagyományos) (1.3 kép/másodperc)
· Lassú szinkronvaku
· Többpontos autofókusz (5 pont)
· Hisztogram kijelzés
· 1,5” LCD (67 000 képpont)
· Közvetlen nyomtatás USB-n keresztül (PictBridge**)
· Memory Stick / Memory Stick PRO kompatibilis (32 MB Memory Stick mellékelve)

* A képek száma a CIPA szabvány szerint számítva (CIPA: Camera & Imaging Products Association)
** A PictBridge védjegy

[digitalis/camera/digitális_fenykepezo_promo.html]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

PhotoNet - Online Fotós Magazin Hasznos tudnivalók a fotózással kapcsolatban; digitális fényképezögépek, 35 mm-es SLR kamerák, tippek jobb fényképek készítéséhez, hírek és érdekességek a fotózás világából [Magazin]


Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]


Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]