PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Az új Adobe Photoshop 7.0


A PhotoPlus Expon bemutatott új fotós termékek

PhotoPlus Expo, New York, 2001 november 1-3.Az iparág több jelentös képviselöje is jelezte, hogy a 2001 november 1-3. között, New Yorkban megrendezére kerülö PhotoPlus Expon mutatja be új termékeit, kihasználva a kiállítás nyújtotta nagy számú szakmai közönség és média jelenlétét.
A bemutató folytatása

Digitális fényképezögépek:
Olympus E20NAz Olympus elöször mutatja be "a világ legkisebb 4 Megapixeles digitális fényképezögépét, a D-40-et, valamint az E-20N-t, amely az elsö dual interlaced és progressive scan CCD rendszerü 5 Megapixeles SLR. Továbbá egy nagy közönségsikerre számot tartó modellt, a Brio D-230-ast.

Nikon D1XA Nikon egy új D1-es digitális SLR gépet mutatott be, a D1X-et jobb képminöségre és a D1H-t motor drive sebességre. Mindkettö a Nikon széles optikai skáláját használja. Szintén egy új termék a CoolPix 5000, egy 5 Megapixeles fényképezögép új és kibövített funkciókkal.

Kodak DCS 720xAz új "high-end" Kodak DCS 720x SLR gépe a gyártó szerint rekesz sebességben felveszi a versenyt bármelyik hagyományos filmes fényképezögép társával. A professzionális DSC Pro Back Plus a legújabb verziója a Kodak 16 millió pixeles digitális hátfalainak, amely bármely elektronikus rekesszel rendelkezö közép formátumú fényképezögéppel használható. Az új Ultima Picture Paper (fotó papír) elözetes számítások alapján elöre láthatólag 20-30 év élettartamúak, az alkalmazott nyomtatótól függöen.

Canon EOS-1DA Canon is itt mutatta be elöször a 4 Megapixeles digitális SLR-jét, az EOS-1D-t, amely képes 8 kocka/másodperces exponálásra 21 kockáig (JPEG), 28,7mm x 19,1mm-es chip-et használva. Az 1D kinézetre, felépítésre és funkcióit tekintve megegyezik az EOS1V-vel. Szintén bemutattak egy új 16-35mm f/2.8L USM nagylátószögü zoom objektívet, valamint egy új makró gyürü vakut az EOS1V-vel.

Hagyományos fényképezögépek
Hasselblad 905SWCA Hasselblad bemutatta legújabb 905SWC fényképezögépét, a szuper nagylátószögü sorozatában, amely egy fixen vázra szerelt Zeiss Biogon 38mm-es objektívvel kerül forgalomba. Az objektív CFi besorolást kapott, egy teljesen új optikai rendszerrel. Szintén érdemes volt megtekinteni a Hasselblad 501 és 503-as SLR fényképezögépeket, melyek elöször jelentek meg szines változatban.

Digitális hátfalak
Phase One LightPhase H20A Phase One bemutatta új LightPhase H20, 16 millió Megapixeles digitális hátfalát, mely az Eastman Kodak négyzetes 4.020 x 4.020 pixeles CCD szenzorát használja, 48MB-os, 24 bites RGB file-t készítve, a Phase One algoritmusát használva. A H20 rendelkezik a Phase One LightPhase sorozatának opcióival é e mellett rengeteg stúdió és középformátumú fényképezögéppel kompatibilis.

Sinarback HRSinar Bron új Sinarback HR digitális hátfalát mutatta be, mely a Sinar Macroscan-nel használva 75 millió Megapixeles felvételre is alkalmas. Cyber Kit-jük egy kompakt elemes megoldás, mely a Sinarback-et alkalmassá teszi külsö felvetelek készítésére laptop használata nélkül. Amerikai bemutatkozása volt még a CeMagYK nyomdai elökészítö moduljának is a Sinarback CaptureShop programjához, professzionális élesség, beállítás, kép elökészítés és színrebontáshoz.

Panoráma fényképezögépek
Better Light Pano-Wide ViewA Better Light Pano-Wide View-ja jelenleg az egyetlen 4x5-ös digitális panoráma fényképezögép rendszere. A Pano-Wide View tulajdonképpen egy motorizált preciziós forgó állvány, amely biztos alapot szolgáltat bármilyen fényképezögéphez, a Better Light hátfalával, ezáltal 360 fokos panoráma képet produkálva.

Folytatás

[ Korábbi írások a PhotoNet Magazinban ]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Felszerelések: fotós felszerelések; fényképezögépek, objektívek, vakuk, állványok és táskák.

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

A portré filmekröl bövebben

Fotós felszerelések: Megpróbálunk részletes információt nyújtani különbözö fotós felszerelésekröl - fényképezögépekröl, objektívekröl, kiegészítökröl (vakuk, állványok, táskák, stb.) legyen az analóg, vagy digitális és a fotózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokról

PhotoNet Linkek - Fotós-, és fotózással kapcsolatos oldalak az interneten; fotómüvészek, kiállítások, galériák, cégek és szervezetek [belépés]

Fotózással kapcsolatos szolgáltatások - fotó kidolgozás, szervíz, nyomdai munkák és egyéb szolgáltatások [részletek]