PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

SanDisk memória kártyák

Sigma SA-9 fényképezögép


Portré filmek

A KODAK által tökéletesített portréfilm-program négy színes negatívfilmmel rendelkezik két érzékenységi lépcsöben PORTRA név alatt.

A színes negatívfilmek új családjával a KODAK végre rendet teremtett a portréfilmezés területén. Az új Kodak Professional Portra a következö nevek alatt kapható: Portra 160 VC és 160 NC valamint Portra 400 VC és 400 NC. A számok természtesen az érzékenységi kategóriára vonatkoznak. Figyelemre méltóak a rövidítések is, mint pl. a VC jelentése vivid color, vagyis élö, telített, briliáns színek. Az NC jelentése natural colors, vagyis természetes, finom színek, a börtónusokra is vonatkozóan.

Kodak Portra 160 NCEhhez négy olyan portréfilm áll a fotósok rendelkezésére, amely a legtöbb megvilágítási helyzetben a kívánt színerösséget produkálja. A klasszikus helyzetek ehhez a portré- és esküvöfotózás, valamint a divat- és reklámfotózás.

Különösen érdekessége a Portra családnak, hogy a technológiai alapelvek - amelyeket egyébként költséges számítógépes stimulációk elöztek meg - egységesek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a négy film összehasonlításakor az NC és VC kategóriában a színek pontosan megegyeznek. Ez a homogenitás az azonos színanyagok eredménye. Ez nagy elönyt jelent a film elöhívásakor és továbbfejlesztésekor a laborban, mert a Portra filmeket természetesen pont az aktuális Portra III-papírra szánták. Még a Scan-tulajdonságok is megegyeznek a négy film esetében és ehhez csak ugyanaz az alapbeállítás szükséges a Scanner-en.

Az emulzió elörelépései jól érzékelhetöek. A börtónusok színhüsége láthatóan javult, még rossz körülmények, például kellemetlen hömérsékleti viszonyok között is. Még a telítettebb VC verzió is hibátlan színhüséget garantál. A fények és árnyékok megörökítése is finomodott. A megvilágítási munkaterület, föleg alulexponáltságnál, különösen nagy. A Portra család átlátszó filmdobozainak köszönhetöen könnyen válogathatunk a kínálatból, a nevek a dobozon olvashatóak.

Mind a négy Portra típus 35mm-es, 120-as vagy 220-as tekercsfilm, síkfilm és méteráruként kapható, a 400 VC kivételével, amely síkfilmként nem kapható.

A Konica elövette a Color Professional 160-at és alakított a belsö értékein

Konica Color Professional 160Nincs új név, de van új tartalom a Konica aktuális új generációjával a Color Professional 160-al. Ez a portréfilm már jó ideje ismert, de az új kristály és színtechnológiával új tartalmat nyert. Ezáltal az élességi értékek és a szemcsék finomsága is jelentös fejlödést mutat. Finomabbak lettek a fény és árnyékrészletek. A Color Professional 160 egy börtónusú film a legjobb fajtából csökkentett színtelítettséggel, de kiváló színdifferenciálással lukak nélkül a spektrumon. Kritikus fényviszonyok között is jó felvételeket készíthetünk. Föleg stúdiófotózáshoz ajánlott, mint portréfotózás, családi vagy esküvöi felvételek készítéséhez. A kiskép (24/36 felvételek) és 120-as tekercsfilm kaphatóak.

Fujifilm

Fujicolor Portrait NPH 400 Professional 
Kiváló semleges börtónusok, gazdag színárnyalattal szürkeszín kiegyenlítés
Nagysebességü ISO 400 nappali-fény típusú színes negatív film szabadtéri, esküvöi és portréfotózáshoz. Ideális széles körü felvételezési helyzetben történö alkalmazáshoz.

Tulajdonságok:
Kiváló minöségü semleges börtónusok 
Gazdag gradáció 
Szürkeszín kiegyenlítés 
Kapható 35mm, 120mm és 220mm formátumban

Fujicolor Portrait NPS 160 Professional
Fujicolor Portrait NPS 160 ProfessionalElsösorban esküvöi- és portréfotózáshoz fejlesztve, N-Real-Tone technológia, N-Fine Grain technológia, nappali-típusú film speciálisan portré- és esküvöi fotózáshoz elektronikus vakufénnyel vagy annélkül, jó alkalmazkodóképesség kevert megvilágításnál is, kitünö választás építészeti és ipari fotózáshoz is.
Fujicolor Portrait NPC 160 Professional

Portré, divat és reklámfotózáshoz fejlesztve
Nappali-típusú film, elörelépés a kontraszt-ban, ISO 160 professzionális portré színes negatív film. Portré-, divat- és reklámfotózáshoz fejlesztve, melyeknél magasabb kontrasztra van szükség, miközben megmarad a pillanat színhü megörökíttése

Tulajdnonságok:
Új elöreléptetett kontraszt ISO 160 professzionális negatív film 
Magasszintü börtónus reprodukció 
4. Color Layer technológia pontos, színreprodukcióval kevert fényviszonyok esetén ls floreszkáló fénnyel

Fujicolor Portrait NPZ 800 Professional
Az új Fujicolor Portré NPZ 800 magában foglalja a Fujifilm elönyeit a 4. Color Layer technológiával biztosítva a színhü, kifejezetten természetes szín és börtónus reprodukciót széles körü megvilágítási helyzetekben is különbözö fényforássnál akár fluoreszkáló vagy kevert fényben is kivál gradáció kiegyenlítéssel.

Tulajdonságok:
Fujifilm 4. Color Layer tecnológia pontos, természetes színhü reprodukció még változó fényviszonyok esetében is floreszkáló fénnyel 
Elöreléptetett színkontraszt és színtelítettség 
Friss, természetes börtónusok

ILFORD

Az ILFORD büszkélkedhet a legnagyobb múltra visszatekintö hagyományokkal a kromogén SW filmek területén. Emlékeztetöül: A kromogén filmek negatív filmeket kínálnak SW nagyításokhoz, de nem SW filmként, hanem színes negatív filmként lesznek elöhívva a hagyományos C-41 eljárással. Ennek az elönye, hogy ha az ember nem, saját kezüleg hívja elö a filmet, akkor bármelyik fotóslaborba beviheti és ott bármelyik SW kivonat gyorsan és jó áron színes papírra nyomható.
Ilford XP2A kromogén filmek elöfutára Ilford volt az XP1-el. Idöközben az aktuális XP2 Super kiskép -és tekercsfilmként is már a piacon van. Az XP2 elönyei és teljesítményi adatai még inkább szembetünöbbek, mint az elöbbié. Az érzékenység ISO 400, de kielégítö fényviszonyoknál vagy nagyon finom szemcsézettségnél még akár EI 50-ig is világítható. Gyenge fénynél a fényméröt akár EI 800-ra is állíthatjuk. Egy Push vagy Pull elöhívás nem szükséges, mert a feldolgozás mindig a normál C-41 eljárással történik. Ezt utánozza egyszer egy klasszikus SW film.

A kromogén filmek hátrányai az XP2 Super megjelenésével elhanyagolhatóan csökkentek. A gyengébb élességteljesítmény és a puhább gradáció eltüntek az új XP2 megjelenésével. A negatívok lehetövé teszik a színhü potenciál teljes megtartását mindenfajta papírral, legyen az réteges vagy gradációspapír. Így a tónusértékek telítettsége puhább gradációnál is teljes mértékben megtartható. A meredekebb gradáció alig változik a megvilágítási különbségeknél.

Az XP2 Super egy olyan film, amelyikkel gyakorlatilag nem lehet hibázni. Épp ellenkezöleg: A különösen magas szintü biztonság a megvilágításra, gradációra, szemcsézettségre és élességre vonatkozóan kiváló minöségü nagyításokat garantál.

Filmek föoldal
- Portré filmek


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Bemutató - az új Nikon Coolpix 2500 egy könnyen kezelhetö, egyszerü  digitális fényképezögép, mely akár az ingünk zsebében is elfér. [részletek]

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

Fényképezögépek föoldal
- Pentax MZ-3
- Canon EOS 50E
- Sigma SA-9
- Sigma SA-7