PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

PhotoNet Apro - ingyenes apróhirdetések


Olympus C-860L

Az Olympus már korábban is letette névjegyét a fotózás asztalára, például az Olympus mju II. kompakt fényképezögépével és kíváló optikáival. A digitális technológia betörésére a fotózás területére az Olympus is az elsök között reagált többek között a C-800-as sorozatával (amerikában D-300).

Olympus C-860L digitális fényképezögépMiért írunk éppen az Olympus C-860L-röl? A mai napig kapható a 800-as sorozat némelyik modellje és az apróhirdetések rovataiban is sok kamerát találni, elfogadható áron. Mind tervezésében, mind optikai és kép minöségében egy kíváló belépö gép a digitális fényképezés világába.

A kezelése könnyü, kis mérete és súlya miatt alkalmassá teszi általános fotózásra - családi, úti, esemény, web és termék fotók készítésére. Nem csak az amatörök használják szívesen, hanem népszerü grafikai és web tevezök körében is. Vállalati események, termékek fotózására is kíválóan alkalmas. A képeket rövid idövel elkészültük után már meg is tudjuk jeleníteni egy kiadványban, vagy termék leírásban illusztrációként. Az 1.3 megapixeles felbontás böven elegendö ezekhez az alkalmazásokhoz. Ugyan a leírások 13x18 cm-es fotó nyomtatásáig ajánlják az Olympus C-860L nagy felbontásában (HQ, SHQ) készített képi fájlokat, de egy jól exponált képröl nyugodtan nyomtatható A4-es nagyítás is.

Az Olympus nagy felbontású lencse rendszere, mely 5 elemböl (egy aszférikus) áll, 4 csoportban, éles képeket ad, még viszonylag sötétebb fényviszonyok között is (ilyenkor már ajánlott állvány használata), mely köszönhetö a f/2.8 fényerejü 5,5 mm-es objektívnek, mely a 35 mm-es formátumban 36 mm-nek felel meg.

Beállítási lehetöségek a kamerán: vaku opciók (automatikus, derítés, vörösszem-effektus, vaku kikapcsolása), makro (0,1 - 0,5m), sorozat felvétel (2 fps), önkioldó. Lehetöség van még 2x-es digitális zoom használatára, de ilyenkor csak 640x480-as felvétel készíthetö. Ebböl adódóan hátránya, hogy nem rendelkezik optikai zoommal.

A gép tartozéka egy 8MB-os SmartMedia kártya, video kábel (PAL), soros kábel (RS232C), vállszíj, szoftver csomag.

Olympus C-860L Technikai adatok:

Memória SmartMedia SSFDC 2, 4, 8, 16MB
Fényérzékelés 1/2.7 inch 1,310,000 pixel CCD
Képrögzítés 1,280 x 960 pixels (SHQ mode)
1,280 x 960 pixels (HQ mode) TIFF/ JPEG
640 x 480 pixels (SQ mode) JPEG
Fehérszín egyensúly Automatikus TTL, pre-set (napfény, felhös, tungsten, vagy müfény, neon)
Objektív OLYMPUS 5,5mm-es f/2.8 (5 tagú, 4 csoportban, 1 aszférikus lencse) 
36mm-es objektívnek megfelelö
Rekeszérték f/ 2.8, f/ 5.6, f/11 
Megvilágítás mérés TTL középhangsúlyos integrál mérés
Expozíció korrekció +/- 2FE (0,5FE lépésben)
Élességállítás TTL automatikus élességllítás 
Munkatartomány 0,1m - 0,5m (makro), 0,5m – végtelen 
Zársebesség 1/2  - 1/500 sec. 
Érzékenység Auto, ISO 125, 250, 500 választható
Keresö valós képet adó optikai, LCD kijelzö
LCD kijelzö 4.5cm-es TFT színes LCD 61000 (pixel) képpont 
Villanó Automatikus villanó (derítés, vörösszem-effektus csökkentés, villanó ki, lassú szinkron)
Villanó munkatartománya 0.2m - 3.0m (ISO 125-nek megfelelö)
Önkioldó 12 másodperc
Energia ellátás 4 AA elem
Méretek 128 x 65 x 47 mm
Tömeg 235 g (elemek nélkül)
[digitalis/camera/digitális_fenykepezo_promo.html]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

PhotoNet - Online Fotós Magazin Hasznos tudnivalók a fotózással kapcsolatban; digitális fényképezögépek, 35 mm-es SLR kamerák, tippek jobb fényképek készítéséhez, hírek és érdekességek a fotózás világából [Magazin]


Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]


Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]