PhotoNet - Online Fotós Magazin













 
Web Photonet

Fotós Eseménynaptár - kiállítások, tárlatok, börzék

Fotóstáskákról bövebben

 


Pillanatnyi kísérletek

fotópályázat diákoknak

2007. február 28.

A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ fotópályázatot hirdet általános- és közép­iskolás diákok számára. A beérkezett munkákat szakmai zsűri értékeli.

A Modem 2007. március 27. és április 1. között megrendezi a kísérleti fotózás hetét. A zsűri által kiválasztott pályaműveket ebből az alkalomból önálló kiállításon is bemutatja a galéria.

A pályázat célja
Lehetőséget teremteni tehetséges fiatalok számára munkáik bemutatására, valamint a fotózás általános gyakorlatának elmozdítása a felfedező jellegű, kísérletező fényképezés irányába a technika kínálta számtalan lehetőség kihasználására ösztönözve.
A zsűri értékelése során előnyben részesíti a fotográfia nem hagyományos lehetőségeit kihasználó próbálkozásokat, a műfaji határok tágítására törekvő kísérleteket.

A pályázók köre
I.általános iskolai tanulók 
II.középiskolások

Pályázni mindkét korosztálynak két kategóriában lehet:
1.hagyományos eljárások
2.digitális technikák

Pályázati feltételek
Csak saját készítésű, 2005. január 1. után készült művekkel lehet pályázni.
Egy pályázó legfeljebb három képet küldhet, a fotósorozatok (legalább három kép) egy képnek számítanak.
Egy pályázó több kategóriában is pályázhat.
Minden beküldött kép mellé csatolni kell a kitöltött pályázati adatlapot, mely e-mailben igényelhető a modem@modemart.hu.címen, vagy személyesen átvehető a Modem információs pultjánál.
A képeket csak nézőképként (CD-n nem!), kiállításra kész állapotban lehet beadni. Hagyományos eljárással készült munkák esetén legalább 18×24 cm, digitális print esetén minimum A/3 méretben kérjük az alkotásokat.
Nevezési díj nincs.
A kiállításra nem kerülő művek a zsűrizést követően átvehetők a Modemben, a postán érkezett munkákat gondosan tároljuk, de nem küldjük vissza.
A pályamunkák leadhatóak személyesen 2007. március 23-ig a Modem információs pultjánál nyitva tartási időben, vagy postai úton (Modem, 4001 Debrecen, Pf. 388)

Díjak
A zsűri kategóriánként és korosztályonként a három legjobb munkát értékes tárgyjutalommal díjazza, valamint egy különdíjat is kioszthat.
A zsűri fenntartja a jogot arra, hogy indokolt esetben egy-egy helyezést ne ítéljen oda, vagy megosztott díjazásban részesítsen pályázókat.

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

[ Föoldal | Magazin | Felszerelés | Digitális | Események | Szolgáltatás ]
[ Galéria | Könyvek | Apróhirdetés | Pályázatok | Linkek | Kontakt ]

copyright © 2001-07, PhotoNet, minden jog fenntartva

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.