PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Olympus C-860L kompakt digitális fényképezögép


Fotóstáskák

Alig létezik olyan fotográfus, aki ne tartaná életbevágóan fontos kelléknek a fotóstáskát, hiszen legtöbb esetben minden szempontból nagyértékü felszerelést tárolunk benne. A biztos otthoni tárolás, a szállítás és az elhelyezés figyelembe vétele rendkívüli jelentöségü, éppúgy mint a védelem idegen és avatatlan kezektöl.

A mai gazdag és bonyolult kínálatban próbálunk egy rövid áttekíntést nyújtani és segíteni abban, hogy az Ön számára olyan értékes felszereléshez melyik táska illik legjobban, melyik típusban bízhat meg.

DOMKE J-2 JOURNALIST BAGA legdrágább tesztmodell ebben a fejezetben a DOMKE J-2 JOURNALIST BAG a mintegy 62.000 forintos vételárával. A legszebb az egészben, hogy már 30000,- Ft-ért is vásárolhatunk magunknak kiváló fotóstáskát, de a magasabb áron kapható transzporterek is biztosítják a csúcsminöséget.

Az itt bemutatott "pályázókat" a következö szempontok szerint válogattuk: kivitelezés, vagyis jó foghatóság, rekeszek, zárak, anyagok, bevonat, kidolgozás, vagyis könnyen kezelhetöség és kültéri felhasználhatóság. Fontos szerepet játszott döntésünkben továbbá az ár és teljesítmény kapcsolata, vagyis: megéri-e ezt az árkategóriát választani ahhoz, hogy valóban megkapjuk a kívánt minöséget. A vizálló képesség ellenörzéséhez a táskák egy egyórás "próbaesönek" lettek alávetve, a táskák többszörös erös eláztatásával. Kényelem szempontjából nagy jelentöséget tulajdonítottunk a külsö megjelenésnek, a hordozhatóságnak telepakolt állapotban is és a felszereléshez való gyors és egyszerü hozzáférésnek is.

Tanulság: Nem kötelezö csödbe menni ahhoz, hogy valaki valóban elsöosztályú, jól kialakított és kivitelezett fotóstáskát találjon magának. A két LOWEPRO modell is mutatja, hogy már elérhetö áron is akadnak csúcsminöségü táskák. Aki hajlandó többet áldozni limitált modellekre, az tekintse meg egyszer a BRITEN FOGG táskáit is kicsit közelebbröl.

Milyen szempontok alapján találhatja meg a megfelelö fotóstáskát?

Fotóstáska tesztElöször is döntse el, hogy hordozhatóság szempontjából melyek a pontos igényei: az egész felszerelésnek vagy csak a napi felhasználáshoz szükséges felszerelésnek kell helyet biztosítania? Minél nagyobb táskát választ, annál nehezebb lesz cipelnie azt telepakolt állapotban.
Mennyire kényelmes a vállpánt és a kézi fogantyú? Már az üzletben, vásárlákor ki kell próbálnia, hogy milyen könnyedén férhet a felszereléshez, miközben a táska a vállán lóg. És nem utolsósorban: Gyözödjön meg róla, hogy az aljzat és az oldalfalak elég biztonságosan óvják-e majd a felszerelést az ütödésektöl és vajon a belsö elosztás megfelel-e valóban az Ön igényeinek?

- Fotóstáska teszt [részletek]


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotó labor az otthoni számítógépben
Milyen számítógépre van szükségünk, hogy digitális fényképezögépünkkel készített fotóinkat otthon is "elö tudjuk hívni"? [részletek]

Fényképezögépek utóélete: Kompakt, könnyü, klasszikus kivitelezés ezüst és fekete színben. Jól kialakított, kényelmesen kézre álló kamera váz. A Pentax MZ-3-as tükörreflexes fényképezögépét vetjük egy kicsit górcsö alá. [részletek]