PhotoNet - Online Fotós Magazin

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet


Fotós események

Fotózással kapcsolatos események magyarországon és a nagyvilágban. Minden ami érdeklödésre tarthat számot a fényképezést szeretö amatöröknek és profiknak.

Fotós Események rovatunkban igyekszünk teret biztosítani olyan fotós események leírásának, melyek szélesebb körben is érdeklödésre tarthatnak számot. Klubok, kiállítások részletes programjai, élménybeszámolók, vetítések, fotós termékbemutatók.

További események még a 'Fotós Eseménynaptárban'

Események 2005.

Photo Festival Union

A Photo Festival Union hivatalosan 2005 szeptemberében fog megalakulni, amely az európában rendezett fotós fesztiváloknak lesz a fóruma. Az ötletet a lengyel Vizuális Nevelés Alapítványa vetette fel. Az egyesülés létrehozásának elsödleges szempontja az információk cseréje a hasonló rendezvények között.

[részletek]

Sziget az immerzív médiában

Európa legnagyobb könnyüzenei fesztiválját, a Szigetet minden korábbinál nagyobb részletességgel dokumentálta a különleges technikával dolgozó Sziget 2005 Media Farm nemzetközi médiacsoport. A projekt eredménye a www.sziget2005.com honlapon megtekinthetö.

[részletek]

A Tündérpalota titkai

A kerületiek jól ismerik ezt a gyönyörü, részben már felújított Könyves Kálmán körút 40. sz. alatti épületet (volt tisztviselotelepi Széchenyi Gimnázium), melyet Tündérpalotának is neveznek. Azt azonban kevesen tudják, mi rejtözik a régi falak között. Itt kapott otthont más intézmények mellett az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum múzeumi részlege. Érdemes bekukkantani az épületbe, mert érdekes kiállítások várják a látogatókat.

[részletek]

Veszprémi históriák képekkel

"Veszprémi históriák képekkel", Babják Tamás fotókiállítása a devecseri Városi Müvelödési Házban, a devecseri városi napok keretén belül.

[részletek]

"A gyermek" fotópályázat

Uszód Község Önkormányzata fotópályázatot hirdet a település kétcsoportos óvodájának átadása alkalmából "A gyermek" címmel, melyre pályázhat hivatásos és amatör fotográfus egyaránt olyan fotókkal, melynek témája a gyermek. Az elözsürizett képekböl Uszód Község önkormányzata kiállítást rendez, mely május 28-tól az új óvodában tekinthetö meg.

[részletek]

"Letünt falvak, eltünt emberek"

Markus Lokai, kölni fotómüvész és Péter Marsalkó pécsi fotómüvész közös kiállítása Pécsett

A müvészek képsorozataiból olyan kiállítás jön létre, amely fájdalmasan és egyúttal hatásosan a fényképészet lényegére világít rá: megragadni a pillanatot, amely egyben az emberektöl és helyszínektöl való elbúcsúzást is jelenti.

[részletek]

Magyar Jégkorong Szövetség fotópályázata

Az egyre inkább közkedvelt hazai jégkorongsport további népszerüsítése céljából a Magyar Jégkorong Szövetség fotópályázatot hirdet.

[részletek]

Fotópályázat és kiállítás József Attila születésnapjára

József Attila születésének 100. évfordulójára emlékezve az EURORA Kulturális Közhasznú Alapítvány és a Xerox Magyarország országos, nyílt fotópályázatot hirdet "Születésnapomra" címmel, melyre 2005. március 1-ig várják a digitális alkotásokat. A legjobb pályamüvekböl kiállítást is rendez az EURORA Alapítvány, illetve az elsö három helyezett értékes jutalomban részesül. A szervezök tervei szerint a tárlat a rendezvényt követöen budapesti és vidéki helyszínekre utazik, és a kiállítás anyaga 2005 folyamán egy albumban is a nagyközönség elé kerül.

[részletek]

Korábbi események leírása a PhotoNet Magazinban:

  • Mai Manó fotográfiái - az Ab Ovo Kiadó és A Magyar Fotográfiai Múzeum angol-magyar nyelvü albuma, valamint A Magyar Fotográfiai Múzeum kiállítása a Magyar Fotográfusok Házában (Mai Manó Ház) 2003. október 27-december 7.
  • Joel Meyerowitz - "Szeptember 11. után: képek a Ground Zero-ból" Kiállítás a Mai Manó Házban 2003. szeptember 05. - 2003. szeptember 12. Meyerowitz az egyetlen fotós volt, aki szabadon fényképezhetett a Ground Zero területén. Képeit a New York-i Városi Múzeumnak adományozta, ahol azok mindenki számára hozzáférhetöek.
  • PhotoExpo 2002, New York - Nem sokkal az európai Photokina kiállítás után (Photokina írásunk) a gyártók és forgalmazók az amerikai kontinensen is bemutatták újdonságaikat, a New Yorkban, 2002 október 31. és november 2. között megrendezett PhotoPlus Expon.
  • Photokina 2002 - Mint minden évben idén is megrendezésre került Kölnben Európa legnagyobb fotó kiállítása a Photokina. Digitális kamerák, technikai áttörések és a pixelek gyözedelme jellemezte az idei vásárt. Néhány újdonságot emelünk ki a teljesség igénye nélkül.
  •  Fotóhónap 2002 - A Magyar Fotómüvészek Szövetsége idén negyedik alkalommal rendezi meg országos fotófesztiválját Fotóhónap 2002 címmel, amely 2002. április 26-ától május 31-éig tart.

Várjuk további események leírását, programokat.

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba. [részletek]

Portré filmek

Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik [részletek]

PhotoNet Magazin
- "Mélység" - adjunk többet a képekhez!
- Jobb képek - derítö vakuval
- Néhány tipp - jobb színes képek készítéséhez
- Tippek - egy új látásmód kialakításához
- PhotoPlus Expo - 2001. november 1-3., New York
- Megsemmisült negatívok - 40.000 Kennedy fotó semmisült meg
- Néhány tipp - hogyan készüljünk az ünnepekre
- Digitális kamerák - Melyiket válasszam?
- Kívül Nikon, belül semmi - ál F80-as gépek az aluljárókban
- Velencei Karnevál - fotós szemmel
- Portré fotózás - fotós tippek
- Fotohónap 2002 - fotós kiállítások országszerte
- Sportfotózás - hogyan kapjuk el a pillanatot
- Archíválás - negatív és diafilmek tárolása
- 5 tipp - emlékezetes útifotók készítéséhez
- Photokina 2002 - fotós újdonságok
- PhotoExpo 2002, New York - fotó kiállítás
- The MayDayProject - fotózási project
- Joel Meyerowitz - képek a Ground Zero-ból
- Fotózás télen - hogyan fotózzunk a hidegben
- Panoráma fotó - panoráma fotózás
- Nomatica - két új site-tal több
- Catala-Roca - Barcelona és Madrid az ötvenes években
- ImpressCam - új magyar márka a digitális fotózásban
- Kép-szoftverek - programok digitális fényképezögépekhez
- Olympus - Panasonic - fejlesztési megállapodás
- Nyaralás alatt derült ki - mit is tud digitális fényképezőgépünk
- Filmfelvevők - házimozi filmszalagon
- Konica Minolta - bejelentés
- Tavaszi modellek - Olympus új kamerái
- Magyar digitális kamerapiac - felmérés 2005
- Továbbra is az elektronika a sláger - egyre rövidebb a vásárlási szezon