PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

PhotoNet Apró - ingyenes apróhírdetés

PhotoPlus Expo - New York, 2001


PhotoNet Magazin

Érdekes cikkek, bemutatkozó írások, hírek, újdonságok, tippek a fotózással kapcsolatban [magazin]

Velencei Karnevál, fotós szemmel

Velencei KarneválAz évente megrendezésre kerülö velencei karnevál, a februári hónap egyik legérdekesebb és leghangulatosabb farsangi ünnepsége. Az észak olaszországi kis város hangulatával és szépségével az év minden részében elkápráztatja az odalátogatókat, de ilyenkor a farsang idején olyan, mint évszázadokkal ezelött, amikor az itt lakók régi ruhákba és fantasztikus kosztümökbe öltözve még színesebbé varázsolják az utcákat és tereket. Ebben a forgatagban mindenki a fotózás megszállottja lesz, ami nem is csoda, hiszen annyi érdekes látnivaló van. Éppen ezért nem árt néha a fényképezögépet letenni, és csak élvezni a hangulatot elvegyülni a tömegben, hogy részesei legyünk ennek a fergeteges karneválnak.

Velencei KarneválMindenki, aki még nem volt a velencei karneválon jó, ha tudja, hogy a két hetes rendezvény sorozat hivatalosan 2002. február 2.-tól 12.-ig tart, de már elötte pár nappal elkezdödik. Érdemes a hétköznapokra tenni az ott tartózkodás dátumát, ilyenkor lehet igazán a karneváli hangulatot átérezni és kényelmesen fotózni is. Ebben az idöszakban még találunk helyet a kávézókban és éttermekben is. A hétvégéken viszont sokkal nagyobb a tömeg, szinte mozdulni sem lehet a rengeteg turistától. Velencei Karnevál Ha hirtelen ötlettöl vezérelve úgy gondoljuk, hogy meglátogatjuk a karnevált, nem feltétlenül kell az utazási irodákra hagyatkozni. Autóval hét-nyolc óra alatt le lehet érni, a szállás, ha nem bent Velencében akarunk megszállni, akkor nem okoz problémát. A legjobb a Jesoloi félszigeten szállást keresni, nem csak olcsóbb, de a parkolási gondunk is megoldódik. A félsziget végéböl óránként indul hajó, amely a Szent Márk tér elött tesz ki minket. Ez a hajójárat hajnaltól késö éjszakáig közlekedik.

Velencei KarneválAkik komolyabban akarnak fotózni, azok alaposan készüljenek fel. Az általános fotós felszerelés mellett feltétlenül vigyünk magunkkal egy közepes teleobjektívet vagy portré lencsét, A 80-200mm-es zoom objektív ajánlott. Elengedhetetlen a vaku és a széles film választék is. Szükség lehet az ISO 800-as filmre is ugyan úgy, mint az ISO 50-es vagy ISO 100-asra. Állvány nélkül sok képröl fogunk lemaradni, ezért egy könnyü, vagy egy egylábú állvány jól jöhet. Hasznos lehet felszerelésünket kiegészíteni egy kompakt vagy egy digitális kamerával. Annak ellenére, hogy mindenre szeretnénk felkészülni próbáljunk minél kisebb felszerelést összepakolni, nem csak azért mert egyszerübb cipelni, de jobban tudunk rá vigyázni is. A nagy tömegben elöfordulhatnak zsebtolvajok, ezért nem árt az óvatosság.

Egy-két jó tanács a fotózáshoz:
Velencei KarneválTermészetesen Velencében minden utcát, teret, épületet és mindent, ami él és mozog érdemes megörökíteni, de erre se idönk, se energiánk nem lesz. A karnevál lényegében a Szent Márk tér és környékén zajlik. Délutánonként, úgy öt óra tájban kosztümös divatbemutató várja az érdeklödöket a Szent Márk téren felállított színpadnál. A fantasztikus kosztümökbe öltözött emberek barátságosak és szívesen állnak modellt mindenkinek, aki erre megkéri öket. Nyugodtan kérjük meg öket, hogy álljanak úgy, hogy a háttér és a fények is kedvezöek legyenek. Érdemes figyelni, hogy mikor jelenik meg a téren új figura, akit mi is lekaphatnánk. Velencei Karnevál Ha azt látják, hogy a fotósok nyakukban két-három fényképezögéppel rohannak egy irányba akkor biztos, hogy valami érdekes történik, amit mi is megörökíthettük. A legtöbb kép amit ilyenkor készítünk portré, ezért ne felejtsük el a portré készítés alapszabályait: a fényt az alakra mérjük vagy a börtónusra. Használjunk középre súlyozott, vagy spot fénymérést, az élességet a szemre állítsuk. Használjunk vakut! Erös fényviszonyok mellett a vaku lágyabbá teszi a képet és csökkenti az erös árnyékokat. A legideálisabb az ISO 400-as film használata. Napos helyeken érdemes kipróbálni az ISO 160-as portré filmeket is. Délután és este felé az ISO 800-as film ajánlott.

Látogassa meg a PhotoNet Online Galériáját, ahol több színes fotóval próbáljuk meg a karnevál hangulatát felidézni, valamint elolvashatják a karnevál részletes programját is.

[ További írások az PhotoNet Magazinban ]


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.

Felszerelések: fotós felszerelések; fényképezögépek, objektívek, vakuk, állványok és táskák.