PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Az új Adobe Photoshop 7.0


PhotoNet Magazin

PhotoPlus Expo, New York, 2001 november 1-3.Érdekes cikkek, bemutatkozó írások, hírek, újdonságok, tippek a fotózással kapcsolatban; digitális fotózás, fotós felszerelések, amatör fotók, fotósok és fotómüvészek a Magazinban. [magazin]

"PhotoPlus Expo"
New York, 2001. November 1-3.

Kapcsolodó írásunk - a PhotoPlus Expo-n bemutatott új fotós termékekröl

PhotoPlus Expo, New YorkMinden évben október végén, november elején kerül megrendezésre az Egyesült Államokban a PhotoPlus Expo, a fotózás egyik legnagyobb kiállítása, melyre minden cég tartogat valami újdonságot. Ez 2001-ben sem volt másként, de az elsö nap eseményei közül mégis egy megindító bemutató emelkedett ki. Ahogy a mindennapi életre, a fotózásra - és az események dokumentálása szempontjából hangsúlyozottan is - kihatott a szeptember 11-i terror támadás. A nyitó napon TakeGreatPictures.com és a Photo District News (PDN - a kiállítás fö szervezöje) közösen szervezték meg a "A szavakon túl: egy speciális fotó megemlékezés" bemutatót, melyen képekben emlékeztek meg a szeptember 11-i terror támadás eseményeiröl. Több fotós és lap szerkesztö, akik a helyszínen jártak, emlékeztek vissza az eseményekre és mutatták be fényképeiket, melyek azután a kiállítás egész ideje alatt megtekinthetök voltak.

A három napos kiállítás alatt több szakmai konferenciát is tartottak az alábbi témakörök köré csoportosítva:

  • Reklám; A szakma vezetö szakemberei tartanak elöadásokat a "Visszatekintés a 20. század hirdetéseire & a fényképészet szerepe a 21. században" mottóval, olyan cégektöl, mint az Ogilvy & Mother, Lowe, Lintas and Partners, Della Femina. Az elöadásokat a The Art Directors Club és a Canon USA Inc. szponzorálta.
  • Web Design; melynek mottója a "Müvészet és tudomány a Web Design - koncepciótól a megvalósításig" volt. Az elöadások foglalkoztak a grafikai tervezéssel, az informatikai felépítésekkel, valamint azzal, hogy hogyan járul hozzá napjaink csúcstechnológiája egy kellemes felhasználói benyomáshoz.
  • Wall Street; amely "A fotó piac a Wall Street szemével" mottóval áttekintést nyújtott a terület gazdasági helyzetéröl, mind a hagyományos, mind a digitális fényképészet szempontjából.

PhotoPlus Expo, New YorkA szakmai konferenciák mellett több mint 125 szemináriumot és gyakorlati bemutatót tartottak neves szakemberek részvételével, elsösorban a csúcstechnológia legújabb felfedezéseinek és találmányainak szem elött tartásával. A szemináriumokon olyan neves fotósok osztották meg tapasztalataikat és nézeteiket a világításról, nyomtatott sajtóról, marketingröl, újságírásról, jogvédelemröl, mint Denis Reggie, Ralph Gibson, Jerry Uelsmann, John Sexton, Robert Glen Ketchum és Jay Maisel.

A PIX New Media and Design több mint 35 szeminárium keretében foglalkozott a grafikai tervezéssel és internetes témákkal (mely idén szerepelt elöször külön kiemelt témaként a kiállításon) kezdve a design eszközöktöl, egészen az e-business megoldáskig.

A több mint 200 kiállító közül többen is új termékek bemutatását idözítették a kiállítás idejére. Természetesen a kiállítók között szerepeltek a "nagyok", mint Olympus, Eastman Kodak, Nikon, Canon, Calumet, Hasselblad, Mamiya, Fujifilm, Minolta, Pentax, Adobe, Epson, Digital Vision. Mint minden évben, 2001-ben is rengeteg profi és komoly amatör fotóst, kreatív igazgatót, grafikai tervezöt, internetes szakembereket, tartalom szolgáltatókat vonzott a kiállítás.

A PhotoPlus Expon bemutatott új termékekröl

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

PhotoNet Magazin
- "Mélység" - adjunk többet a képekhez!
- Jobb képek - derítö vakuval
- Néhány tipp - jobb színes képek készítéséhez
- Tippek - egy új látásmód kialakításához
- PhotoPlus Expo - 2001. november 1-3., New York
- Megsemmisült negatívok - 40.000 Kennedy fotó semmisült meg
- Néhány tipp - hogyan készüljünk az ünnepekre
- Digitális kamerák - Melyiket válasszam?
- Kívül Nikon, belül semmi - ál F80-as gépek az aluljárókban
- Velencei Karnevál - fotós szemmel
- Portré fotózás - fotós tippek
- Fotohónap 2002 - fotós kiállítások országszerte
- Sportfotózás - hogyan kapjuk el a pillanatot
- Archíválás - negatív és diafilmek tárolása
- 5 tipp - emlékezetes útifotók készítéséhez
- Photokina 2002 - fotós újdonságok
- PhotoExpo 2002, New York - fotó kiállítás
- The MayDayProject - fotózási project
- Joel Meyerowitz - képek a Ground Zero-ból
- Fotózás télen - hogyan fotózzunk a hidegben
- Panoráma fotó - panoráma fotózás
- Nomatica - két új site-tal több
- Catala-Roca - Barcelona és Madrid az ötvenes években
- ImpressCam - új magyar márka a digitális fotózásban
- Kép-szoftverek - programok digitális fényképezögépekhez
- Olympus - Panasonic - fejlesztési megállapodás
- Nyaralás alatt derült ki - mit is tud digitális fényképezőgépünk
- Filmfelvevők - házimozi filmszalagon
- Konica Minolta - bejelentés
- Tavaszi modellek - Olympus új kamerái
- Magyar digitális kamerapiac - felmérés 2005
- Továbbra is az elektronika a sláger - egyre rövidebb a vásárlási szezon

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

A portré filmekröl bövebben

Fotós felszerelések: Megpróbálunk részletes információt nyújtani különbözö fotós felszerelésekröl - fényképezögépekröl, objektívekröl, kiegészítökröl (vakuk, állványok, táskák, stb.) legyen az analóg, vagy digitális és a fotózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokról