PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet


Sigma SA-7 fényképezőgép

A Sigma cég két új fényképezögéppel lepte meg a fotózás szerelmeseit, az SA-7 és a SA-9-es masinákkal. Az objektív gyártás területén már bizonyított Sigma a fényképezögép gyártásban is magas szintü termékekkel tört be a nagyok piacára, áraiban megelözve azokat. E két gép a haladó amatör és profi fotósok körében használható ki a legjobban. Elöször az SA-7-es gépet mutatjuk be.

Sigma SA-7

SIGMAElsö ránézésre az SA-7-es egy manuális és egy modern autófókuszos gép keveréke. Míg a záridö-elöválasztó gomb manuális, addig a mellette lévö LCD panelen találjuk a szükséges adatokat. Természetesen a masina belseje a legkorszerübb elektronikát rejti. A fényképezögép felépítése masszív és kézre álló, külsö borítása érdes és az erösebb igénybevételnek is ellenáll. Az enyhén rücskös anyag megkönnyíti a gép fogását, amely melegebb napokon igazán hasznos. A markolat kialakítása biztos és határozott fogást tesz lehetövé.

A fényképezögép három különbözö fénymérési módra ad lehetöséget. Választhatunk a 8 mérömezös, a középre súlyozott integrált, vagy a spot fénymérési módok között. Mindegyik megbízható expozíciós adatokat szolgáltat. A fénymérést az AE-lock és az expozíció-korrekció funkció teszi teljessé.

Az élességállítási lehetöségek a mai korszerü fényképezögépekhez hasonlóan a manuális beállításon kívül rendelkezik az egyszeri és a követö autófókusz üzemmóddal is, amely csendesen és megbízhatóan müködött átlagos fényviszonyok mellett.

Sigma SA7A beépített vaku teljesítménye csak arra elég, hogy szorult helyzetben helyettesítsük a plussz vakut. A gép természetesen kínálja a szokásos vaku funkciókat és kijelzi gyenge fényviszonyok mellett a vaku szükségességét. A filmtovábbítási mód lehet egyszeri vagy folyamatos 1,5 kép másodpercenként. Önkioldó is segíti a fotós munkáját, amelynek idejét tetszés szerint állíthatjuk.

A beépített négy különbözö üzemmód a teljesen automatikus, a blende és idö automatika és a manuális mód. A megvilágítási idö a gép tetején található tárcsán 4s-tól 1/2000s-ig állítható, emellett B idöt ill. X beállítást alkalmazhatunk, utóbbi 1/90s-nak felel meg. A rekesz és a különbözö beállításokat kiválasztó tárcsa az exponáló gomb alatt van.

A tükör felcsapásának lehetösége (ez a csúcsgépekre jellemző extra) az UP üzemmódba kapcsolva használható. Ennek a funkciónak segítségével csökkenthetjük a berázódás veszélyét hosszú záridö esetén. Egy másik ügyes funkció az automata expozíció sorozat lehetösége, amely az igazat megvallva kicsit nehézkesen használható. A megvilágítási értéket +/- 3 Fe között adhatjuk meg. A speciális funkciók sorát a többszörös expozíció lehetösége adja egy film kockára, ezzel a lehetöséggel 9 képet tudunk készíteni ugyanazon kockára, miközben az LCD kijelzö mutatja a már elkészített felvételek számát.

A használható objektívek a Sigma lencsék széles skálájából választhatóak. A már megszokot magasfokú optikai minöség és a SA-7-es fényképezögép csodás felvételeket tesz lehetövé. A fényképezögép megvásárlásakor egy AF 28-80mm-es macro zoomlencsével egészítik ki a szettet.

Akik ismerik e márkát, és bizalmat szavaznak a SA-7-es gépnek nem fognak csalódni. A leginkább a Pentax gépekre hasonlító müködés megbízható. A gyors és csendes autófókusz és mechanika, a közepesen hangos váz és a kategóriában nem szokványos extra funkciók egy igen kellemesen használható gépet tesznek lehetövé. A gépet nem csak a haladó amatörök, de a munkájukat végzök is ki tudják használni, a profiknak, akár mint második gép is hasznos lehet.

Technikai adatok:

Kameratípus kisfilmes tükörreflexes, autófókuszos fényképezögép
Filmérzékenység ISO 25 - ISO 5000
Használható objektívek Minden Sigma optika SA bajonettel
Autofókusz TTL fázisérzékelös Élességállítás egyszeres, folyamatos
Keresö látószöge 92 %
Keresö nagyítása 0,7 x Dioptria korrekció+/-1,5
Tükör önmüködöen visszatérö rendszer
Fénymérés TTL 8 szegmenses mátrix, integrált középre súlyozott, spot
Üzemmódok Program (P), záridö elöválasztás (A), blende elöválasztás (S), kézi vezérlés (M)
Expozíció korrekció +/- 3 FÉ
Zár Függölegesen lefutó rendszerü
Záridö 4s-1/2000s és B, X
Vakuszinkron idö 1/90s
Önkioldó 2 és 10 másodperc
Filmtovábbítás Motoros 1,5 kép/ másodperc
Beépített vaku kulcsszáma 12
Energiaellátás 2 x 3 V LiIon elem
Külso vaku Sigma rendszervaku csatlakozáson keresztül
Egyéb jellemzök Tükörfelcsapás lehetséges, egyszeres illetve sorozatfelvétel, távvezérlés, félautomata megvilágítási sorozat
Méret 132,5 x 90 x 69,5 mm
Tömeg 445 g

Fényképezögépek föoldal
- Pentax MZ-3
- Canon EOS 50E
- Sigma SA-9
- Sigma SA-7


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

A digitális kamerákról - áttekintés
Az utóbbi évtizedek tehnológiai fejlödése alapvetöen változtatja meg a fotózást. A digitális fényképezögépek elterjedésével és áraik csökkenésével egyre többen pártolnak át a film elöhívástól a digitális otthoni, vagy munkahelyi "minilaborokhoz", mely kényelmesen elfér egy asztali számítógépben. [részletek]