PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet.hu

Olympus C-860L kompakt digitális fényképezögép


Fotóstáska teszt

A következökben 5 fotóstáska tesztje található a drágább kategóriákból válogatva. A kínálatban éppúgy megtalálhatóak a kisebb, sikkes táskák, mint a nagyobb méretü, praktikus csodák.

DOMKE F-3X

Ár: kb. 39000,- ft*
Belsö méretek:230 x 140 x 210 mm
Súly: 820 g
Tárolható: Géptest, rendszervaku, 4 objektív

DOMKE F-3XAz F-3X kézi fotóstáska 100% pamutból készült és kék, fekete vagy homok/beige színben kapható. A külsö falak és két választófal a háromból teljesen kipárnázatlan, csupán a puha aljzat rendelkezik egy vékony szivacspárnával.

A fedél jól zárható és egy karabínerzárral biztosítható.

A három oldaltáska elég bő helyet kínál, de mivel hiányzik a további felosztás, ezért a tartozékok rendezett szállítását nem teszi lehetövé.

Kényelem: Az F-3X a bolyhos varratokat leszámítva megfelelöen kivitelezett. A táskafedél karabíneres zárbiztosítása már nem mondható idöszerünek. Vállpárna kizárólag tartozékként kapható.

Vízálló képesség: A belsö térbe víz szivárog.

Értékelés: A szokatlan kivitelezés extravagáns megjelenést kölcsönöz ennek a modellnek. A gyakorlatban viszont igen korlátozott a táska felhasználhatósága, hiszen az elhelyezés és tárolás nem biztonságos.

DOMKE J-2 JOURNALIST BAG (újságíró táska)

Ár: kb. 61750,- ft*
Belsö méretek:300 x 150 x 230 mm
Súly: 1830 g
Tárolható: 2 géptest, rendszervaku, 6 objektív

DOMKE J-2 JOURNALIST BAGStabil, jól kipárnázott kivitelezés. A táskafedél, amely böven elörenyúlik, védve ezzel az elülsö oldalrészt kapocszárakkal és karabínerzárakkal biztosítható.

Belsö tér: biztos betétek V-alakú rekeszekkel, amelyeket a pántok segítségével 3 rekeszesre alakíthatunk. A két nagyvonalúan dimenzionált, jól kipárnázott oldaltáska megfelelö egy-egy objektív tárolására.

Kényelem: A hordózhatóság a vállpárna hiányában nem kielégítö. A karabíneres zármegoldás már nem idöszerü és nehezen nyitható. Hogy hogyan is megy ez könnyebben, azt mutatják a külsö táskák könnyebben kezelhetö zármegoldásai. A felszereléshez könnyen hozzáférhetünk.

Vízálló képesség: A belsö tér és a külsö táskák szárazak maradnak.

Érékelés: Az FX-3 típusú testvérével ellentétben ez a modell szolídabb benyomást kelt meggyözöbb minöségben és jóval praktikusabb kivitelben.

LOWEPRO ELITE AW

Ár: kb. 42770,- ft*
Belsö méretek: 280 x 180 x 205 mm
Súly: 1550 g
Tárolható: Géptest, rendszervaku, 3-4 objektív

LOWEPRO ELITE AWA táskafedél - beépített hálótáskával az iratoknak és igazolványoknak - böven ráhajlik az oldalfalakra, így a nedvesség nem jut a belsö térbe. Az okosan megoldott belsö elosztás akár két szinten is lehetövé teszi az objektívek tárolását. Egy a hátsó oldaltáskába épített további esövédö nylonsapkaként húzható rá a táskára bármilyen zord idöben, lefedve így a külsö borítás kb. 70%-át. Színek: fekete, szürke, vadász-zöld.

Kényelem: Egy puha börfogantyú és egy vastagon párnázott, csúszásmentes vállpánt gondokodnak a kényelmes hordozhatóságról. A hátsó falon továbbá találunk még két övrögzítöt. Életfogytiglani garancia vonatkozik mind az anyagra, mind a kidolgozásra.

Vízálló képesség: Kiválóan körbebélelve. A belsö tér száraz marad.

Értékelés: A kompakt Lowepro ideális fotóstáska kültéri bevetésekhez. Az egyedülállóan kialakított belsö elosztásnak köszönhetöen a táska saját méretéhez képest is meglepöen nagy felszerelést képes befogadni. Meggyözöen jó kiszerelés.

LOWEPRO STEALTH REPORTER 300 AW

Ár: kb. 39000,- ft*
Belsö méretek: 275 x 170 x 195 mm
Súly: 1360 g
Tárolható: Géptest, rendszervaku, 4-5 objektív

LOWEPRO REPORTER 300 AWA legújabb Lowepro Reporter 300 AW All Weather (minden idöben) a Street and Field rendszerböl egy puha fotóstáska kivehetö párnabetéttel és számos variálható válaszfallal. Öt oldaltáska, ebböl kettö cipzárral ellátva teszik lehetövé a tartozékok és apróságok tárolását. A táskafedél jól cipzározható, a felszereléshez könnyedén hozzáférhetünk. Két védösisak is óvja a Reporter 300 modellt az esötöl és széltöl: egy kisebb, amelyik a táskafedélre húzható és egy nagyobb, ami az egész táskát lefedi. 

Kényelem: A biztos kézi hordozó és a jól kipárnázott, csúszásmentes válllpánt biztosítják a kényelmes szállítást standard kivitelben. A Deluxe Waistbelt öv (tartozék) segítségével a modell csípöre is erösíthetö.

Vízálló képesség: Kiválóan körbebélelve. A belsö tér száraz marad.

Értékelés: A középsö, 100-500 szériás Reporter ideális közepes mennyiségü fotós felszerelés tárolására. A Street and Field rendszernek köszönhetöen ez a modell különbözö szállíthatósági lehetöségeket kínál.

TENBA TRAVELER 554

Ár: kb. 58500,- ft*
Belsö méretek: 300 x 205 x 155 mm
Súly: 1250 g
Tárolható: Géptest, rendszervaku, 4 objektív

TENBA TRAVELER 554A fekete Cordura-Nylonnal borított fotóstáskán jól mutatnak a világos börbetétek a peremeken és a fogantyún. A kétrészes táskafedél külsö részén egy 8x9 cm rekeszt találunk, a belsö oldalon egy kivehetö, beépített Airport Express hálótáskával. A négy objektívrekesz kétszintes tárolást tesz lehetövé. A választófalak rendkívül biztonságosak. Az oldaltáskák böséges helyet kínálnak, ráhajló fedéllel és kapoccsal zárhatóak. Külsö falai viszont túlságosan keskenyek a kielégítö biztonsághoz. Az aljzatról hiányoznak a tartólábak.

Kényelem: A hordozóöv nincs kipárnázva, csak egy csúszásmentes anyagbevonatot helyeztek a golfkesztyü-anyagra. A párna 7540,- ft-ért* tartozékként megkapható. A felszereléshez telepakolt állapotban is jól hozzáférhetünk.

Vízálló képesség: A belsö tér száraz marad, de a két külsö táska teljesen elázik a rossz zármegoldásnak köszönhetöen. Az aljzat hamar átnedvesedett.

Értékelés: A Tenba Traveler 554 modell egy kompakt fotóstáska böséges helykínálattal és jó belsö térelosztással. A párnázatlan vállpánt és a rosszul zárható oldaltáskák miatt a táska kivitelezése még tökéletesítésre szorul. A varratok néhol rontják a modell egyébként kiváló külsö megjelenését.

* Az árak a cikk írásakor (2002. 04.17.) - aktuális árakért keresse meg a termékek forgalmazóit

Vissza a kiegészítök föoldalára


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

A digitális technológia megjelenése a fotózásban új megoldásokat és alkalmazásokat hoz a fényképezésbe. Legyen a felhasználó profi fotós, vagy otthoni, hobbi felhasználó a dinamikusan fejlödö iparág szinte naponta tartogat valamilyen újdonságot.

Digitális fotó labor az otthoni számítógépben
Milyen számítógépre van szükségünk, hogy digitális fényképezögépünkkel készített fotóinkat otthon is "elö tudjuk hívni"? [részletek]

A Photoshop 7.0 többek között a profi fotósoknak, web- és grafikai tervezöknek kínál újdonságokat továbbfejlesztett retusáló opcióival, jobban rendszerezett fájl eléréssel és megnövelt operációs rendszer támogatással. [részletek]

Digitális fotózás - Az új Foveon X3 tehnológia kétszer olyan éles képeket eredményez, mint a jelenleg forgalomban lévö digitális fényképezögépek CCD szenzorai. [részletek]

Visszatekintés: Az EOS 100 utódját, a Canon EOS 50E modellt 1995 végén dobták piacra és az elsö "retro" AF SLR kamerák egyikeként tartják számon. Az esztétikailag is megnyerö, nagy régi stílusú kamera felsö tárcsáival inkább a hagyományos SLR felhasználók kedvencévé vált.

Metz Mecablitz 34 SC-2

Amennyiben használt felszerelését szeretné eladni, vagy fotós kiegészítöket keres, feltétlenül látogassa meg ingyenes apró hirdetési rovatunkat. [PhotoNet Apró]