PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Több memória, még több lehetöség

Olympus C-860L


PhotoNet Magazin

Érdekes cikkek, bemutatkozó írások, hírek, újdonságok, tippek a fotózással kapcsolatban [magazin]

Fotóhónap negyedszer

Fotóhónap 2002A Magyar Fotómüvészek Szövetsége idén negyedik alkalommal rendezi meg országos fotófesztiválját Fotóhónap 2002 címmel, amely 2002. április 26-ától május 31-éig tart.

2002. április 21.
Fotóhónap 2002Több mint kilencven kiállítás és rendezvény várja a fotó szerelmeseit április és május hónapban. Fotókiállítások láthatók a Magyar Nemzeti Galéria, Ludwig Múzeum, Vigadó Galéria, Magyar Fotográfusok Háza, Magyar Természettudományi Múzeum, Magyar Mezögazdasági Múzeum, Goethe Intézet, Francia Intézet, Trafó Kortárs Müvészetek Háza és számos egyéb hazai kiállítóhely falain. A Fotóhónaphoz csatlakozott a györi Médiawave, reprezentatív helyszínen, a Szombathelyi Képtárban mutatkoznak be a kortárs litván fotómüvészet jelesei, izgalmas fiatalos divatfotó tárlat lesz a dunaújvárosi Kortárs Müvészeti Intézetben.

Fotóhónap 2002A fotográfia szinte minden stílusa és minden korosztálya helyet kért és kapott a fesztivál programjában. Látható lesz építészeti fotókiállítás, természetfotós bemutatkozás, riport- és dokumentumfotográfiai tárlat, divatfotó és több táncfotó kiállítás. A Vigadó ad helyszínt a világ nagy képügynökségei vezetöi budapesti találkozójának. A Fotográfusok Házában pedig május 15-én izgalmas programokat felsorakoztató szakmai napon várják a hivatásos és amatörfotósokat egyaránt.

Fotóhónap 2002Az eddigi évekhez hasonlóan idén is megjelenik a Súgó ingyenes különszáma harmincezer példányban, magyar és angol nyelven. A kiadvány valamennyi kiállítás és esemény részletes programját tartalmazza, érdemes beszerezni, és abból tájékozódni. A Magyar Hírlapban és a Népszabadság on-line kiadásában is részletesen tájékozódhatnak az érdeklödök a programokról.

A kiállítások, konferenciák, szimpóziumok mellett idén két könyvet is megjelentet a Fotóhónap 2002Fotóhónap 2002 kuratóriuma. Tíz magyar fotográfusnövel készült interjúkat tartalmaz a Fotográfia nönemben címü kötet. Elkészült egy tanulmánykötet is, amelyik a hazai fotográfiai életet élénken foglalkoztató kérdéskört vizsgálja meg. Címe: Profi vagy amatör?

Nézni, olvasni, megbeszélnivaló akad böven a Fotóhónap 2002 idei programjában. A kétévente jelentkezö fotófesztiválok, reméljük, már kihagyhatatlan eseményei a magyar fotográfiának.

A Fotóhónap 2002 kuratóriuma
Fotóhónap 2002 honlapja

Statisztika:
23 város, 73 helyszín, 82 kiállítás (42 egyéni, 42 csoportos), 10 rendezvény
A kiállítások részletes programja

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.

Felszerelések: fotós felszerelések; fényképezögépek, objektívek, vakuk, állványok és táskák.

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]