PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Metz Mecablitz 54 MZ-3

Nagyobb memória, még több lehetöség

A digitális fényképezögépek elterjedésével egyre több szó esik olyan fogalmakról a fotózásban, mint megapixel, MB, USB csatlakozás, memória, tároló kapacitás, ami eddig inkább a számítástechnikában volt mindennapos. Köszönhetö ez annak, hogy a digitális technológia a képeket már nem filmen, hanem memória kártyákon, digitális formában tárolja.

SanDisk memória kártyákA memória kártyáknak több formája és fajtája létezik [korábbi cikkünk] és a fotózás mellett több helyen is felhasználják, mint PDA-k, MP3 lejátszók, mobil telefonok. A digitális fényképezés egyik sarkalatos pontja a gép memóriája. Ez határozza meg, hogy mennyi képet tudunk rögzíteni a fényképezögépünk kártyájára. Minden digitális kamera gyári tartozéka egy alap kártya, mely hamar kevésnek bizonyul föleg, ha nagy felbontású képeket rögzítünk.

Az amerikai SanDisk cég több terméket is kínál, melyekkel gépünk tároló kapacitását bövíthetjük, illetve a letöltést gyorsabbá, kényelmesebbé tehetjük. A különbözö kártyák mellett (CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, SecureDigital Card, stb.) kártya olvasókat, adaptereket is gyárt.

SanDisk 1 GB-os CompactFlash kártyaA hannoveri CeBIT kiállításon, 2002. március 13-án jelentették be többek között az 1 GB-os CompactFlash kártyájuk európai forgalmazását. A kártyán már több, mint 1000 képet, vagy 20+ óra zenét tudunk tárolni. Szintén Hannoverben mutatták be a SanDisk Cruzer zsebben is elférö tárolójukat, mely megkönnyíti fájlok mozgatását, melyek már nem férnek el egy floppy lemezen, de nem akarjuk CD-re írni. Elöre láthatólag 32, 64, 128 és 256 MB-os CompactFlash kártyával kerül forgalomba. SecureDigital, vagy MultiMedia kártyákkal tovább bövíthetö és USB porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez.

SanDisk ImageMateTermészetesen megtalálhatjuk a memória kártyák széles választékát termékeik között, valamint azokat a termékeket is, melyek megkönnyítik a képek letöltését azokról. Ezeknek a külsö meghajtóknak, mint a SanDisk ImageMate™ és SecureMate™, az elönye, hogy nem kell minden letöltésnél újra csatlakoztatni számítógépünkhöz és több fajta kártya olvasására is alkalmas (CF, SM, SD, MultiMedia). A USB csatlakozás gyors adatátvitelt biztosít.

SanDisk SmartMedia kártyaA SanDisk PC kártya adapterével SmartMedia, SecureDigital és CompactFlash kártyánkat alakíthajuk át PC kártyává. Amennyiben számítógépünk rendelkezik PC kártya meghajtóval könnyen olvashatjuk és írhatunk is ezekre a kártyákra.

A SanDisk elsö számú szállítója a legnevesebb fényképezögép gyártóknak, mint például Canon, Nikon, Kodak, Minolta, Panasonic stb. A termékek 100%-ig kompatíbilisak minden hardware-rel, mint GSM, PDA, Notebook, MP3, fotó, video.

Digitális fotózás
- Olympus xD-Picture Card™
- Konica Minolta magicolor 2430 DeskLaser
- Sony Wega Engine televíziók
- SanDisk digitális eszközök
- SanDisk Cruzer hordozható USB memória
- Mit tehetünk a bemozdulás elkerülésére?
- Samsonite Trekking D-F/V2
- Meade és Pentax távcsövek
- Adobe Photoshop 7.0
- SanDisk memória kártyák
- Digitális fotólabor a számítógépben
- Az új Foveon X3 CCD szonzor
- Digitális kamerák - Melyiket válasszam?
- A PhotoPlus Expon bemutatott újdonságok

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

Fotózással kapcsolatos szolgáltatások - fotó kidolgozás, szervíz, nyomdai munkák és egyéb szolgáltatások [részletek]

Amennyiben használt felszerelését szeretné eladni, vagy fotós kiegészítöket keres, feltétlenül látogassa meg ingyenes apró hirdetési rovatunkat. [PhotoNet Apró]

Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]