PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Fotós Eseménynaptár

Fotóstáska tesztek

A fotózás alapjai II.

A fotózás alapjai, technikai leírások, kézikönyvek, gyakorlati tanácsok, könyvek, fotózással kapcsolatos leírások, a fotózás alapjai, tehnikai leírások, útmutatók, elméleti szakkönyvek.

National Geographic 2003. augusztus - MagyarországA közismert National Geographic 2003 márciusa óta már magyar nyelven is megjelenik! 

A magyar nyelvü kiadások megrendelhetök az interneten keresztül is, a Libri  online könyváruházán keresztül. [részletek]

National Geographic Fotósiskola sorozat:

DIGITÁLIS FOTÓISKOLA HALADÓKNAKDIGITÁLIS FOTÓISKOLA HALADÓKNAK
NATIONAL GEOGRAPHIC

OLIVER, VINCENT

Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
Oldalak: 144
Kiadás éve: 2005
ISBN: 9639547190
Fordító: VITRAY TAMÁS IFJ.
Nyelv: MAGYAR

A könyv bemutatja a képalkotás és utómunkálatainak rohamosan fejlődő eszközparkját, valamint megismertet a képmódosító programok kínálta lehetőségekkel. Vincent Oliver fotográfus és szakíró a digitális műfaj legnagyobb mestereinek fortélyait tárja elénk, miközben behatóan elemzi képeiket és látásmódjukat.

NATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA - FEKETE-FEHÉRBENNATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA - FEKETE-FEHÉRBEN
OLSENIUS, RICHARD

Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
Oldalak: 160
ISBN: 9639547336
Fordító: TEVELI GÁBOR
Nyelv: MAGYAR

Richard Olsenius ezúttal a fekete-fehér fotózás mai gyakorlatának kérdéseit veszi sorra, különös tekintettel a rohamtempóban fejlődő digitális fényképezésre. A digitális technikának ebben a klasszikus műfajban is mind többen hódolnak. Olsenius nemcsak hasznos tanácsokkal szolgál, de irányt is mutat mindazoknak, akik a fekete-fehér fotográfia kivételes erejét, szépségét a legújabb fotótechnikai eredményekkel és a számítógépes képszerkesztő módszerekkel szeretnék ötvözni.

National Geographic FotósiskolaNATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA
PORTRÉ ÉS RIPORT

CAPUTO, ROBERT

Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
Oldalak: 160
Kiadás éve: 2003
ISBN: 9638633425
Fordító: TEVELI GÁBOR
Nyelv: MAGYAR

"A fotózás leggyakoribb, egyszersmind legnehezebb témája maga az ember. Amilyen könnyű embertársainkról pillanatképeket elcsipni, olyan nehéz a jellemüket, a személyiségüket istenigazából megragadni a fotón. Készüljön bár ismerősről vagy ismeretlenről, vérbeli portré tartalommal tölti meg a formát, az alany külső és belső vonásait egyaránt leképezi."

A National Geographic Fotóiskola-sorozat második kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a portréfotózás alapelveit és mesterfogásait taglalja. Elméleti útmutatással és számos hasznos tanáccsal segíti mindazokat, akik kedvüket lelik embertársaik fotózásában, ráadásul megismertet a magazin hírneves munkatársainak idevágó tippjeivel és trükkjeivel. E kézikönyvet nemcsak a kezdő fotóamatőr, de a képzett hobbifotós, sőt a hivatásos fotóriporter is haszonnal forgathatja.

• A környezet és a világítás szerepe
• A jó portréobjektív ismérvei
• Az arckifejezés, a gesztusok jelentősége
• A fotóesszé megtervezése
• Munkakapcsolat fotós és alanya között

National Geographic FotósiskolaNATIONAL GEOGRAPHIC FOTÓISKOLA
TÁJAK ÉS KÉPEK

CAPUTO, ROBERT

Kiadó: GEOGRAPHIA KIADÓ
Oldalak: 160
Kiadás éve: 2003
ISBN: 9638633433
Fordító: TEVELI GÁBOR
Nyelv: MAGYAR

"Legyen bár hegyorom, erdőség, sivatag vagy fű borította síkság, bízonyos értelemben a természet mindegyik mezsgyéje különálló személyiség, hiszen jellegzetes tulajdonságokkal, egyedi hangulattal bír. A tájfotós legfőbb törekvése, hogy megragadja ezt a sajátos hangulatot, érzékletes képben kristályosítsa ki élményeit és benyomásait."

A NATIONAL GEOGRAPHIC Fotóiskola-sorozatának harmadik kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a tájfotózás alapelveit és mesterfogásait gyűjti egybe. Válasszal szolgál számos gyakorlati kérdésre, ráadásul a NATIONAL GEOGRAPHIC magazin nagyszerű fotósainak tippjeivel és trükkjeivel is megismerteti mindazokat, akik a természet csodáit választják témaképpen. Könyve nemcsak a kezdőt segíti; a fotózásban jártas amatőrnek, sőt a hivatásos fotográfusnak is kitűnő útitársa lehet.

• A legjobb fényviszonyok, napszakok
• Az időjárás hangulati szerepe
• A célszerű jelszerelés összetevői
• A legnevesebb, fotósok műhelytitkai
• Szakkönyvek, folyóirattok, honlapok

Vissza a Könyvek Föoldalra
További témakörök: fotóalbumok | fotózás alapjai | National Geographic fotós iskola | útikönyvek | idegen nyelvü

A linkekre kattintva a könyvek listája és leírása új ablakban nyílik meg. Az ablak lezárásával tud visszatérni a PhotoNet oldalára.


A Photonet, online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-14, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Portrés filmek

PhotoNet - Online Fotós Magazin Hasznos tudnivalók a fotózással kapcsolatban; digitális fényképezögépek, 35 mm-es SLR kamerák, tippek jobb fényképek készítéséhez, hírek és érdekességek a fotózás világából [Magazin]