PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

PhotoPlus Expo - 2001 november 1-3 - New York

Bemutató: SIGMA SA-9

Play.hu szórakoztató portál

Fotós Eseménynaptár

Fotóstáska tesztek

A fotóalbumok

Fotós könyvek, fotóalbumok, fényképészeket bemutató könyvek sok fotóval.

AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI 2005AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI 2005

Megjelent a(z) ALEXANDRA KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 160
ISBN: 9633694167
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005

Az "Év Természetfotósa" (2005) pályázat nyertes és magasra értékelt képeinek gyűjteménye a természet szépségét, csodáit és fontosságát hirdeti, ahogy azt a világ élvonalába tartozó természetfotósok látták fényképezőgépük lencséjén keresztül.

AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI 2006AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI 2006

Megjelent a(z) ALEXANDRA KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 159
ISBN: 9633700094
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2006

Páratlan természetfotók gyűjteménye a kötet, benne a világ természetfotós pályázatának összes díjnyertes fényképével. A 2006. évi "Az év természetfotósa" pályázatra több, mint 60 országból 18 000 pályamű érkezett. A kiválasztott gyönyörű képek részben amatőr, részben profi fotósok munkái. A fényképeken a portréktól az állati viselkedést bemutató képeken és természetvédelmi riportfotókon át a metaforikus természetfotókig változatos témák tűnnek fel, s mindegyik a földi élet szépsége, drámaisága és sokfélesége előtt tiszteleg.

AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI - MAGYARORSZÁG 2005AZ ÉV TERMÉSZETFOTÓI - MAGYARORSZÁG 2005
TALÁLKOZÁS A TERMÉSZETTEL

Megjelent a(z) ALEXANDRA KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 143
ISBN: 9633694353
Kiadás éve: 2005

A hazai természetfotós társadalom és a felnövekvő generációk összetartása érdekében a Magyar Természetfotósok Szövetsége és a Magyar Természetfotós Társaság immár második éve hirdeti meg az Év Természetfotósa pályázatot. A pályázat képei a modern természetfotózás világszínvonalát képviselik, így a kiírók örömmel tesznek eleget kötelességüknek, és e nagyszerű album formájában tárják a világ elé a magyar természetfotósok alkotásait, valamit Földünk, de mindenekelőtt hazánk európai jelentőségű természeti értékeit.

A RÉGI MAGYARORSZÁG KÉPESLAPOKONA RÉGI MAGYARORSZÁG KÉPESLAPOKON
KARSAY ORSOLYA - MONOK ISTVÁN (SZERK)

Megjelent a(z) OSIRIS KIADÓ gondozásában.
Oldalak száma: 350
ISBN: 9633895626
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2003

Reprezentatív album, amely körülbelül nyolcszáz egykorú képeslap művészi reprodukciójának felhasználásával mutatja be a második világháború előtti Magyarország hagyományos tájegységeit és városait. Ezek a képek dokumentumerővel és hitellel idézik meg ennek az eltűnt világnak a légkörét, épületeit, az akkori élet jellegzetes színtereit. Az album képeihez a magyar irodalom "szerelmes földrajzának": a klasszikus magyar irodalom költőinek és íróinak az ideillő szövegeit társította a kiadó.

A BUDDHA VILÁGA + 4 CD BÖLCSESSÉG ÉS ÖRÖMTELI ZENÉKA BUDDHA VILÁGA + 4 CD BÖLCSESSÉG ÉS ÖRÖMTELI ZENÉK

Megjelent a(z) EAR BOOKS gondozásában.
ISBN: 393740614X
Nyelv: MAGYAR - ANGOL
Kiadás éve: 2004

Buddha szavai immár több mint két és fél évezrede jutottak el az emberekhez, de a távol-keleti bölcsességek doktrínája soha eddig nem volt olyan fontos a rohanó világban élő ember számára, mint jelen korunkban. A könyv művészi igényességgel összeválogatott fotókkal és indiai bölcselők híres mondásaival repíti el az olvasót a buddhizmus modernkori világába. Keleti hatásokat megidéző relaxációs zenék kísérik a kiadvány színes képi világát és teszik a Buddha világát az érzékek élményévé.

A DUNAA DUNA
MÉSZÁROS LÁSZLÓ

Megjelent a(z) OFFICINA '96 KIADÓ Kft. gondozásában.
Oldalak száma: 246
ISBN: 9639705004
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2005

A "mi" Dunánk, mondja a magyar. És mondja a német, az osztrák, a szlovák, a szerb, a bolgár és a román is. A mi Dunánk, mondjuk, de mindannyian másképpen gondolunk rá, mindannyiunknak más képet idéz. Németországnak csak egyik, bár tagadhatatlanul mitikus folyója, az osztrákok legendává növesztették, nekünk, magyaroknak a legnagyobb folyamunk, a bolgárok, a románok a hömpölygő, bölcs öreg folyóra gondolnak. A Duna című fotóalbum a folyás irányában haladva a forrástól a deltáig, a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig kilenc fejezetre osztva mesél a víz körül állandóan változó tájról, emberről és történelemről. Mészáros László sokévi munkájának egy töredékét, a legszebb felvételeket lehet itt látni, Száraz Miklós György a közép-európai népek történelméhez oly szorosan kötődő folyóról szól, de nem csak a vízről. Ókori történészek, gondolkodók, ismert nagy utazók, írók, filozófusok, költők megfigyeléseit, érveit veti össze, ütközteti, elbizonytalanít és meggyőz, észrevétlenül oktat és közelebb hozza mindazt, ami neki, nekünk a Duna: a római limes mentén, a castellumokban és burgusokban élő, a kolostorokba húzódó, halálukat a folyóban lelő, a partjain nehezen élő emberek, a part, szikla, holtág, hajó, erdő, hal, háló, nád, sziget és ember közegét. Mert a Duna mindez. Mindannyiunké és egyikünké sem egészen. Ennek megismerésében és felismerésében segít ez a könyv.

A 20. század fotómüvészeteA 20. század fotómüvészete
Philippi, Simone

Kiadó: VINCE KIADÓ ÉS KERESK. KFT.
Oldalak: 192
ISBN: 3822817589
Nyelv: MAGYAR

"A kölni Museum Ludwig Fotógyűjteményének anyagából 1996-ban egy kötetet állítottam össze, amelyet az elmúlt években a 20.századi fotóművészet kézikönyveként emlegetnek. Világhírű nevek és fiatal, ígéretes művészek közös szerepeltetésével a fotózás fejlődéséről és a műfaj legjelentősebb képviselőiről adhattam képet. Aki végiglapozza a könyvet, sok olyan alkotással találkozik, melyeket a 20.századi fotóművészet ikonjainak, legnagyszerűbb alkotásainak tartunk.
A fotográfia jelenleg hatalmas átalakuláson megy keresztül. Egy olyan médium fejlődési folyamatáról van szó, amely szervesen nem kapcsolódott a művészettörténethez és most önálló művészeti ággá válik. Igen figyelemreméltó jelenség, hogy a fiatal fotóművészek bátran nyúlnak vissza elődeik munkáihoz, és ezeket a fotótörténeti forrásokat felhasználják saját művészetük gazdagítására."

Vissza a Könyvek Föoldalra
További témakörök: fotóalbumok | fotózás alapjai | National Geographic fotós iskola | útikönyvek | idegen nyelvü

A linkekre kattintva a könyvek listája és leírása új ablakban nyílik meg. Az ablak lezárásával tud visszatérni a PhotoNet oldalára.

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Metz Mecablitz 54 MZ-3

További fotóalbumok még az idegen nyelven is megjelent könyveknél [részletek]

PhotoNet - Online Fotós Magazin Hasznos tudnivalók a fotózással kapcsolatban; digitális fényképezögépek, 35 mm-es SLR kamerák, tippek jobb fényképek készítéséhez, hírek és érdekességek a fotózás világából [Magazin]


Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba. [részletek]


PhotoPlus Expo - a New Yorkban, 2001. november 1-3. között  megrendezett kiállításról [részletek]


Termékbemutató:
- Metz Mecablitz 54 MZ-3 vaku
- Sigma SA-9 SLR fényképezögép
- Sigma SA-7 SLR fényképezögép
- Sigma 28-135 f/3.8-5.6 Aspherical IF Macro objektív