PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Metz Mecablitz 54 MZ-3


Hordozható - bövíthetö memória

Az amerikai SanDisk egy olyan kis méretü hordozható memória egységet dobott a piacra, mely kis helyen is elfér és akár meglévö, akár a jövöben vásárolt flash memória kártyával is müködik. Kényelmes adat továbbítást biztosít két számítógép között USB csatlakozójának köszönhetöen és mind PC, mind Mac platformon müködik. A Cruzer alkalmas, digitális fotók, zene és egyéb adatok számítógépek közötti mozgatására, illetve tárolására.

SanDisk CruzerMivel a flash kártyával kivehetö belöle, ezért kapacitása könnyen bövíthetö. Már meglévö flash kártyáinkat is használhatjuk. Mind SD, mind multimedia kártyákkal müködik, melyek széles körben megtalálhatóak a mai digitális fényképezögépekben, MP3 zene lejátszókban, PDA-kban. Kis mérete miatt - 7,5 cm hosszú, 4,5 cm széles és mintegy 2 cm vastag - akár zsebben is elfér.

Bármilyen számítógép USB portjára csatlakoztatható és Plug & Play módon a gép felismeri azt, mivel a Cruzer a Mass Storage Class (MSC) szabványnak megfelelö, ezért nincs is szükség külön driver telepítésére. Az áramellátásáról a USB port gondoskodik. Kompatibilis a Windows 98SE/ME/2000/XP és Macintosh OS 9.1+ & OS X, v.10.1.2+ operációs rendszerekkel.

SanDisk CruzerNagy elönye a "hordozható" tárolókhoz képest, hogy nagyobb kapacitása van, mint egy floppy lemeznek, kisebb méretü és könnyebben installálható, mint egy Zip Drive és kényelmesebb a használata, mint egy CD-nek (írás-, újraírás).

A Cruzer elöször 32, 64, 128 és 256MB tároló kapacitással kerül forgalomba. Egy 64MB-os Cruzeren legalább 64 közepes felbontású fotó fér el, vagy 35-70 MP3 zenei fájl, egy 128MB-oson, természetesen az alkalmazott tömörítéstöl függöen, továbbá 40,000 oldal szöveges dokumentum tárolható egy 32MB-oson.

Digitális fotózás
- Olympus xD-Picture Card™
- Konica Minolta magicolor 2430 DeskLaser
- Sony Wega Engine televíziók
- SanDisk digitális eszközök
- SanDisk Cruzer hordozható USB memória
- Mit tehetünk a bemozdulás elkerülésére?
- Samsonite Trekking D-F/V2
- Meade és Pentax távcsövek
- Adobe Photoshop 7.0
- SanDisk memória kártyák
- Digitális fotólabor a számítógépben
- Az új Foveon X3 CCD szonzor
- Digitális kamerák - Melyiket válasszam?
- A PhotoPlus Expon bemutatott újdonságok

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

Fotózással kapcsolatos szolgáltatások - fotó kidolgozás, szervíz, nyomdai munkák és egyéb szolgáltatások [részletek]

Amennyiben használt felszerelését szeretné eladni, vagy fotós kiegészítöket keres, feltétlenül látogassa meg ingyenes apró hirdetési rovatunkat. [PhotoNet Apró]

Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]