PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Fotós Eseménynaptár - kiállítások, tárlatok, börzék

Fotóstáskákról bövebben

Tavaszi modellek bemutatkozása

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatója

Budapest, 2006. február 24.

Az Olympus Hungary Kft. 2006 február 24-én tartotta sajtótájékoztatóját, melyen a 2006 tavaszán bemutatni kívánt modelljeivel ismertette meg a sajtó 
képviselőit. A sajtótájékoztatón az alább részletesen is ismertetett termékeken kívül a megjelent újságírók és fotósok kötetlen termékbemutató - legújabb E-rendszer fényképezőgépek, objektívek, új digitális fényképezőgépek - és modell fotózás keretében is megismerkedhetettek az új modellekkel.

Vízi sportok és fotózás
Fedezze fel a vízfelszín alatti világot az Olympus vízálló és búvártokokkal

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaAz úszás és búvárkodás a nyári vakáció legszórakoztatóbb és legemlékezetesebb tevékenységei. Mégis mit érnek, ha hazaérve nem tudjuk a barátokkal és a családdal megosztani? Az Olympus megoldásaival nem csak az emlékezetéből táplálkozhat, ha fel szeretné eleveníteni ezeket az egyedülálló élményeket. Fényképezőgépeihez kínált búvártokokkal a korallzátonyok és a tengeri élővilág látványa egyszerűen és magabiztosan örökíthető meg. A vízálló és búvártokok tartós, mégis könnyű polikarbonátból készülnek, és lehetővé teszik a fényképezőgép teljes körű vezérlését. A 3, 40 illetve 60 méteres mélységig vízálló modellek között biztosan mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt – akár a partközeli pancsoláshoz, akár nagyobb igénybevételhez, professzionális felhasználásra.

Az Olympus E-330 tükörreflexes fényképezőgép
A világ első digitális tükörreflexes fényképezőgépe folyamatos Live Preview (előnézeti kép az LCD kijelzőn) funkcióval

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaAz új Olympus E-330 készülék az opto-digitális technológia szakértője ismét tovább bővíti a fotózás látóhatárait. A digitális tükörreflexes felhasználók számára először érhető el a közvetlenül az LCD monitoron megjelenő folyamatos Live Priview nyújtotta kényelem és rugalmasság. Ez az úttörő újítás lehetővé teszi a képek megkomponálását a kereső használata nélkül. Így a felhasználó felvételkészítés közben nyomon követheti az eseményeket, ami jelentős előny a riport és sport fotósok számára – csakúgy, mint a búvárfotózásnál. Mindemellett a nagyméretű, több szögben le- és felhajtható, 2.5”/ 6.4 cm átmérőjű LCD kijelző még tovább bővíti az Olympus E-330 sokoldalúságát. Szokatlan szögekből, például tömegben vagy makró sorozatfelvételek készítése során egy pillanat alatt megkomponálhatóak a képek. A felülmúlhatatlan képminőség elérése érdekében az Olympus a legújabb generációs MOS szenzorral szerelte fel ezt a modellt, amely nagy sebességet és érzékenységet biztosít, aminek köszönhetően hihetetlenül élethű, 7.5 megapixel felbontású képeket produkál. A többi Olympus E-System termékhez hasonlóan a felhasználók az Olympustól egyedülálló Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszernek köszönhetően élvezhetik a pormentes fotózás előnyeit. A legsokoldalúbb alkalmazhatóság érdekében az Olympus E-330 az Olympus E-System tartozékok teljes skálájával kompatibilis. Készletben ZUIKO DIGITAL 14-45mm 1:3.5-5.6 objektívvel (35 mm-es megfelelője 28-90mm) kapható.

Az Olympus FE-115
Digitális fotózás könnyen, akár az egyszeregy

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaAz Olympus FE-115 nem csak vonzó áron elérhető és egyszerűen használható, hanem egy olyan kompakt konstrukciójú készülék, amely kiváló képminőséget biztosít. Az 5.0 millió pixeles fényképezőgép éles felvételeket készít, és a 2.8x-es optikai zoom tovább fokozza sokoldalúságát. Még a kezdő felhasználók is hamar elsajátíthatják a fényképezőgép kezelését, mivel a kezelőszervek kényelmesen hozzáférhetőek, és szinte az összes gombhoz egyetlen funkció tartozik. Mindemellett az ergonomikus kivitelezésű, könnyű, ezüstszínű váz, valamint a 28MB belső memória és xD-Picture Card memóriakártya kompatibilitás bármilyen helyzetben hosszan tartó és szórakoztató fotózást biztosít.

Az Olympus FE-130 és FE-140
Remek szórakozás és kiváló minőség meglepően alacsony áron

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaA jó minőséget és egyszerű kezelhetőséget ötvöző, jó megjelenésű FE-130 és FE-140 ideális választás azon hobbifotósok számára, akik azonnal meg szeretnék kezdeni a fotózást. Az "egy gomb, egy funkció" elven működő fényképezőgépek tökéletesen megfelelnek a pillanatfotósok kívánalmainak. A kivételesen egyszerű kezelhetőség egyáltalán nem befolyásolja a képminőséget. Az 5.1 illetve 6.0 millió pixel éles, részletes képet biztosít – akár nagyméretű nyomtatáshoz is. Mindemellett a 3x-os optikai zoom segítségével közelebb hozható a téma, így rugalmasabb használatot biztosít. A képek egyszerűen megkomponálhatóak, és az eredmény megjeleníthető az 5.1cm illetve 6.4cm átmérőjű LCD monitoron. Ezek a megfizethető áron elérhető fényképezőgépek szórakoztatóvá és egyszerűvé teszik a minőségi fotózást, miközben figyelemfelkeltőek is. Az attraktívan lekerekített külsőbe burkolt, lenyűgözően kompakt modellek kényelmesen tarthatóak kézben, és elég könnyűek, hogy bárhová elvihetőek legyenek. A sokoldalúságot még tovább bővíti, hogy az opcionális vízálló tok a legkíméletlenebb időjárási viszonyoknak is ellenáll, és 3 méteres mélységig vízálló.

Az Olympus FE-150 és FE-160
Egyszerű fotózás kezdők és alkalmi fotósok számára

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaA világos objektívvel készült FE-150 és FE-160 problémamentesen kezelhető a minőség feláldozása nélkül. A frissen megvett készülék azonnal használatba vehető, így a felhasználó perceken belül fényképezhet, és meglepően kiváló, meggyőző felvételeket készíthetnek. Az 5.0 illetve 6.0 millió pixeles felbontásnak köszönhetően a képek kivételes minőségben és valósághűen kelnek életre. A fényképezőgép könnyű, vékony fém váza eleganciát sugároz, és elég kompakt, hogy bárhová magunkkal vihessük. A 6.4 cm-es, nagyméretű LCD kijelző használatával a felvételkészítés és a képmegjelenítés is szórakoztató és egyszerű. Leginkább a kezdő felhasználók fogják értékelni a fényképezőgép önmaga használatát magyarázó funkcióját. Az elérhető árú FE-150 és FE-160 a digitális fotózásban kezdő felhasználók és alkalmi fotósok számára is tökéletes választás.

Szórakoztató fotózás gyenge fényviszonyok mellett az Olympus µ 700-zal
Figyelemreméltó külső, kiváló teljesítmény

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaA 7.1 millió pixeles Olympus µ 700 tökéletes választás mindazok számára, akik éjszakai élményeket szeretnének megörökíteni. A BrightCapture technológia jelentősen javítja a képek minőségét, gyenge fényviszonyok mellett is. A BrightCapture technológia egyik fontos előnye, hogy csökkenti a vaku használatának szükségességét, így a képek valósághűen adják vissza az éjszakai fények különleges hangulatát. A nagyméretű, 6.4cm átmérőjű LCD kijelzőn a hagyományos LCD képernyőkhöz képest 4-szer világosabban jelenik meg a téma. A µ család többi tagjához hasonlóan az a modell a tekintetek millióit vonja magára. Az elegáns, időjárásálló* fém váz négy izgalmas színe közül – ezüst, narancs, fekete és kék – biztosan megtalálja a ruhatárához leginkább illő darabot.

Az Olympus SP-320
Fedezze fel az alkotó fotózásban rejlő lehetőségeit

Digitális fényképezőgépek - az Olympus 2006 tavaszi modelljeinek a bemutatójaAz Olympus SP-320 lehetővé teszi az ambiciózus fotósok számára, hogy teret adjanak képzeletüknek, és minőséget, és egyediséget sugárzó kompozíciókat készítsenek. A 25 expozíció-vezérlési programon kívül a P/A/S/M expozíció-vezérlési üzemmódok funkciók széles skáláját biztosítják, amelyek szinte bármilyen helyzetben biztosítják az alkotási szabadságot. A 7.0 millió pixeles fényképezőgép bőven elegendő felbontóképességet tesz lehetővé a lenyűgözően éles és részletes képek készítéséhez. A 3x-os optikai zoom, mellyel a témák közelebb hozhatóak, rugalmasságot biztosít, míg a magas, ISO 800 fényérzékenység beállítás segítségével akár gyenge fényviszonyok között, vaku nélkül is készíthetőek felvételek. A hisztogram funkciónak köszönhetően az expozícióra vonatkozó információk felvételi üzemmódban a nagyméretű, 6.4 cm átmérőjű LCD kijelzőn jeleníthetőek meg, így a szakavatott fotósok finombeállításokat végezhetnek a tökéletes eredmény elérése érdekében. A videofelvétel-készítés rajongói kedvelni fogják a film- és hangrögzítési lehetőséget VGA minőségben, 30 kép/másodperc sebességgel. A még nagyobb sokoldalúság érdekében az opcionális tartozékok széles skálája áll rendelkezésre, köztük konverterek és búvártok. A figyelemfelkeltő és ergonomikus konstrukció, valamint a meglepően megfizethető ár teszi teljessé ezt a készüléket.

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.

PhotoNet Magazin
- "Mélység" - adjunk többet a képekhez!
- Jobb képek - derítö vakuval
- Néhány tipp - jobb színes képek készítéséhez
- Tippek - egy új látásmód kialakításához
- PhotoPlus Expo - 2001. november 1-3., New York
- Megsemmisült negatívok - 40.000 Kennedy fotó semmisült meg
- Néhány tipp - hogyan készüljünk az ünnepekre
- Digitális kamerák - Melyiket válasszam?
- Kívül Nikon, belül semmi - ál F80-as gépek az aluljárókban
- Velencei Karnevál - fotós szemmel
- Portré fotózás - fotós tippek
- Fotohónap 2002 - fotós kiállítások országszerte
- Sportfotózás - hogyan kapjuk el a pillanatot
- Archíválás - negatív és diafilmek tárolása
- 5 tipp - emlékezetes útifotók készítéséhez
- Photokina 2002 - fotós újdonságok
- PhotoExpo 2002, New York - fotó kiállítás
- The MayDayProject - fotózási project
- Joel Meyerowitz - képek a Ground Zero-ból
- Fotózás télen - hogyan fotózzunk a hidegben
- Panoráma fotó - panoráma fotózás
- Nomatica - két új site-tal több
- Catala-Roca - Barcelona és Madrid az ötvenes években
- ImpressCam - új magyar márka a digitális fotózásban
- Kép-szoftverek - programok digitális fényképezögépekhez
- Olympus - Panasonic - fejlesztési megállapodás
- Nyaralás alatt derült ki - mit is tud digitális fényképezőgépünk
- Filmfelvevők - házimozi filmszalagon
- Konica Minolta - bejelentés
- Tavaszi modellek - Olympus új kamerái
- Magyar digitális kamerapiac - felmérés 2005
- Továbbra is az elektronika a sláger - egyre rövidebb a vásárlási szezon