PhotoNet - Online Fotós Magazin


A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit. 

Az új oldal elérhető: Photonet Magazin


 
Web Photonet

Több memória, még több lehetöség

Fotóstáskákról bövebben


PhotoExpo 2002, New York

Nem sokkal az európai Photokina kiállítás után (Photokina írásunk) a gyártók és forgalmazók az amerikai kontinensen is bemutatták újdonságaikat, a New Yorkban, 2002 október 31. és november 2. között megrendezett PhotoPlus Expon.

A kiállítás fö szervezöje, a new yorki székhelyü Photo District News (PDN) szakmai lap. Több mint 200 kiállító mutatta be termékét. Emellett több mint 100 szakmai szemináriumot tarottak a kiállítás 3 napja alatt, mely a hagyományos technikák (világítás, filmek, laborálás, stb.) mellett, már egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a digitális fotózással kapcsolatos elöadások, mint a "Digitális portré retusálás", vagy a "Legújabb fejlesztések a digitális nyomtatásban".

A gyártók egyre több terméket fejlesztenek ki, mely alkalmas mind a hagyományos, mind a digitális technika kiszolgálására. Ezt leginkább a kiegészítök terén figyelhetjük meg, mint például a vakuknál, állványoknál, fotóstáskáknál.

Nikon 24-80 mm f/3,5-4,5GA Nikon új SB-80DX vakuja mind filmes, mind digitális gépekkel használható, beépített vezeték nélküli TTL/manual funkcióval van ellátva, mely alkalmazható két, vagy több Nikon vakuval egyszerre, automata TTL módban is. Emellett a Nikon bemutatta új "G" szériájú objektívjeit; a 24-85mm f/3,5-4,5G ED-IF és 28-100mm f/3,5-5,6G objektíveket.

Metz 44 AF-3Hasonló tendencia figyelhetö meg a Metz német vaku gyártónál is, melyet Amerikában a Bogen Photo Corp. forgalmaz a Bogen és Manfrotto fotós és video állványok, Elinchrome világítás-technikai termékek mellett. A Metz is jelentkezett egy digitális kamerákkal is alkalmazható digitális vakuval, a 34 CS-2-vel. Emellett bemutatta a Cobra Design 44 AF-3 Smart Flash-t, számos hasznos extra vaku-funkcióval, a 44 MZ-2-t, mely egy sokoldalú és nagy teljesítményü vaku, mely szintén a digitális gépekkel is kompatibilis, használható TTL, auto, manual módokban és az SCA-3002 adapterrel, szinte minden SLR kamerával. Leegyszerüsítették a funkciókat, nagyobb LCD-t kapott, mely gobnyomásra kivilágítható. A Metz bemutatta még a 36-os, Cobra Design szériáját, a 36 AF-3-at és a 36 C-2-t. Szintén egy Metz újítás, az SCA-3083 adapter, mely MINDEN fényképezögéppel használható, legyen az filmes, vagy digitális, amelynek beépített vakuja van, még akkor is, ha nincs vaku csatlakozója.

Az Adobe újdonsága a Photoshop 7.0 legújabb verziója, mely már teljesen kompatibilis a Mac OS X-szel, valamint az új Photoshop Elements 2.0.

Fujifilm Luma II digital backA Fujifilm bemutatta a második verzióját a high-end single-shot Luma digitális hátfalát, a Luma II-t, mely maximum 11 megapixeles és az új 36mm x 24mm-es Phillips CCD szenzort. A Fujifilm FinePix S2 Pro digitális SLR kamera is már második generációs, 6 millió megapixellel, 23mm x 15,5 mm-es Super CCD-vel és továbbra is a Nikon N80 (F80) vázra építve. A Fujifilm standján szintén megtalálhattuk az Olympus-szal közösen kifejlesztett XD Picture Card-ot (XD - Extreme Digital), melynek elonye, hogy "extrém" kapacitású, akár 8 GB adatot is képes tárolni.

Hasselblad CFE objektivekHárom korábbi Hasselblad CF telephoto objektívet - a Macro-Planar T* 120 mm f/4, Sonnar T* 180 mm f/4 és a Sonnar Superchromat 250 mm f/5,6 - fejlesztettek tovább, a sokkal fejlettebb CFE konfigurációra. Szintén újdonság a "Hasselblad Reflections eNews" email hírlevél, melyre a Hasselblad internetes oldalán lehet feliratkozni.

A Lowepro új DryZone 200 fotós hátizsákját kiáltották ki a "világ elsö teljesen vízhatlan fotós hátizsákja", köszönhetöen egy belsö bélésnek, mely ugyanabból a fekete müanyagból készül, mint amit hegyi kajakoknál alkalmaznak. A Road Runner hátizsák széria szintén tovább bövült, egy kisebb változattal, melyet Road Runner Mini-nek hívnak.

Sigma 28-70 mm f/2,8-4A Sigma standján itt is találkozhattunk az új SD-9 digitális SRL fényképezögéppel, valamint az új 28-70 mm f/2,8-4 kompakt zoom objektívvel és új vaku szériájával, mely több különbözö nagyobb márkával is kompatibilis, mint Canon, Nikon és természetesen a Sigma rendszerekkel.

[ Korábbi írások az PhotoNet Magazinban ]

A Photonet online fotós magazin megújult oldalaival és friss tartalommal várja olvasóit.
Az új oldal elérhető: Photonet Magazin

copyright © 2000-10, Photonet, minden jog fenntartva
powered by icon.design :: internet solutions

Digitális fotózás - az új tehnológia fejlödése egyre több újdonságot hoz a fotózásba.

PhotoNet Magazin
- "Mélység" - adjunk többet a képekhez!
- Jobb képek - derítö vakuval
- Néhány tipp - jobb színes képek készítéséhez
- Tippek - egy új látásmód kialakításához
- PhotoPlus Expo - 2001. november 1-3., New York
- Megsemmisült negatívok - 40.000 Kennedy fotó semmisült meg
- Néhány tipp - hogyan készüljünk az ünnepekre
- Digitális kamerák - Melyiket válasszam?
- Kívül Nikon, belül semmi - ál F80-as gépek az aluljárókban
- Velencei Karnevál - fotós szemmel
- Portré fotózás - fotós tippek
- Fotohónap 2002 - fotós kiállítások országszerte
- Sportfotózás - hogyan kapjuk el a pillanatot
- Archíválás - negatív és diafilmek tárolása
- 5 tipp - emlékezetes útifotók készítéséhez
- Photokina 2002 - fotós újdonságok
- PhotoExpo 2002, New York - fotó kiállítás
- The MayDayProject - fotózási project
- Joel Meyerowitz - képek a Ground Zero-ból
- Fotózás télen - hogyan fotózzunk a hidegben
- Panoráma fotó - panoráma fotózás
- Nomatica - két új site-tal több
- Catala-Roca - Barcelona és Madrid az ötvenes években
- ImpressCam - új magyar márka a digitális fotózásban
- Kép-szoftverek - programok digitális fényképezögépekhez
- Olympus - Panasonic - fejlesztési megállapodás
- Nyaralás alatt derült ki - mit is tud digitális fényképezőgépünk
- Filmfelvevők - házimozi filmszalagon
- Konica Minolta - bejelentés
- Tavaszi modellek - Olympus új kamerái
- Magyar digitális kamerapiac - felmérés 2005
- Továbbra is az elektronika a sláger - egyre rövidebb a vásárlási szezon

Felszerelések: fotós felszerelések; fényképezögépek, objektívek, vakuk, állványok és táskák.

Könyv ajánló - a fényképezés, fotózás alapjai, tehnikai leírások, fotóalbumok, útikönyvek, képes beszámolók, idegen nyelven is megjelent fotós könyvek [részletek]

Korábbi írásunk: Kívül Nikon, belül semmi - Nikon F80-asként árulják a budapesti aluljárókban azt a masinát, ami elsö látásra igazi fényképezögépnek tünik, bár a hozzáértö gyanút fog. Senki sem tudja, mennyien lehetnek azok a vevök, akik 30-40 ezer forintot fizettek, és azt hitték, egy kétszázezer forintos gépre tettek szert. [részletek]